Askeri helikoptere roketli saldırı: 1 asker şehit, 7 yaralı

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'nde sikorsky helikoptere PKK'lı teröristler roketar ve Doçka uçaksavar silahıyla ateş açtı. Saldırıda 1 asker şehit oldu, 7 askerde yaralandı.

Askeri helikoptere roketli saldırı: 1 asker şehit, 7 yaralı

Beytüşşebap İlçesi'nde terhis olan ve izne giden askerleri Şırnak'a getirmek için havalanmakta olan Sikorsky helikoptere, PKK'lı teröristler tarafından roketatar ve Doçka uçaksavarla ateş açıldı.

Saldırının ardından Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan kobra helikopterler saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin bulunduğu alanları bombalayıp, yoğun ateş altına alındı. Bölgede PKK'lılar etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürüyor.

VALİLİK'TEN HAİN SALDIRI AÇIKLAMASI

Şırnak Valiliği saat 07.00 sıralarında Beytüşşebap'tan Şırnak merkeze askeri personel nakli yapan helikoptere Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca açılan ateş neticesinde, helikopterin isabet alması sonucu 1 askerimiz şehit olmuştur. Bölücü Terör Örgütü tarafından yapılan bu hain saldırılar sonrasında faillerinin yakalanmasına yönelik güvenlik güçlerimizce geniş çaplı operasyon başlatılmıştır" denildi. (İHA)

# 1 asker ağır yaralı