Demokratların "Kasaba Toplantıs": Yerini şaşırmışların buluşması gibi

Demokratların "Kasaba Toplantıs": Yerini şaşırmışların buluşması gibi

Geçtiğimiz pazar günü CNN' de seyirciler ve demokrat adaylar arasında soru cevap şeklinde gerçekleşen bir program yayınlandı. Cumhuriyetçilerin ardından Demokratları seyretmek oldukça ilginç geldi. Sanki iki farklı ülkenin seçimlerini izliyormuş gibi hissettik kendimizi.

Clinton: Yanlış partide aday gibi

Programın galibi olarak görülen Clinton kendine güvenen, ‘dimdik ayaktayım ve hepsinin hakkından gelirim’ tarzıyla sanki cumhuriyetçi parti adayı görünümündeydi. Değindiği terör konularındaki şahin eğilimi ordunun başına da geçer hissi uyandırdı. Cumhuriyetçilerin "Güvenilmez aday" propagandalarının sorulara da yansımasına rağmen takdir edilecek bir ustalıkla tüm negatif soruları yumuşatmasını bildi. Obama’nın destekleyici sözlerini ve eşi Bill’i yanına alan Clinton'un şimdilik bir adım önde olduğu gözleniyor.

Saunders: Yanlış ülkede aday gibi

Her ne kadar yaşı ve sağlık durumu kuşku yaratsa da gençleri de yanına almayı başaran Saunders, Clinton' u zorlamaya başladı. Amerikalıların "Komünist" suçlamalarına maruz kalan Saunders her zamanki gibi programın başında sosyal demokrat olmanın ne demek olduğunu anlatmak zorunda kaldı. Wall Street ve Corporate Amerika' ya karşı açtığı savaş, özgürlükçülük, eşitlik, ücretsiz eğitim ve ucuz sağlık hizmetleri konusundaki düşünce ve projelerini dinlerken kendimizi Kuzey Avrupa ülkelerinden bir adayı seyreder gibi hissettik. Özellikle ‘vergileri yükselteceğim’ cümlesi ve komünist olduğu algısı seçilmesini zorlasa da, Amerika’da böyle bir adayın olduğunu görmek umut verici.

O' Malley: Biri başkan olursa bana da bir görev düşer gibi

Aday olmadan önce Baltimore belediye reisi ve Maryland Valisi olarak hizmet veren O'Malley'in kazanma şansı %2' den bile düşük. İyi bir devlet görevlisi imajı yaratan ve tüm sorulara geçmişindeki yaptıklarıyla cevap veren O'Malley gene de seçmenlerin güvenini kazanamadı. Hala bu yarışta olması ise ileriye dönük bir yatırım gibi görünüyor. Zira demokratların bu yarıştaki rakiplerini seçildikten sonra kabinelerine almak gibi bir gelenekleri var.

Ümit Palabıyık – Lubbock/ Teksas, ABD

ulusalkanal.com.tr

# ulusal kanal # cnn # yaşayanların gözünde ABD # Clinton