Palmira, terör örgütü IŞİD'den tamamen temizlendi

Palmira kenti Rusya'nın hava desteği ile Suriye ordusu tarafından tamamen kontrol altına alındı ve IŞİD'den temizlendi. Terör örgütünün elinden ikinci kez kurtarılan kentte mayınların temizlenmesi için yapılan çalışmalar ise sürüyor.

Palmira, terör örgütü IŞİD'den tamamen temizlendi

ANTİK KENT, TAMAMEN IŞİD'DEN TEMİZLENDİ

Suriye Ordusu, Rus Hava Kuvvetlerinin desteğiyle Palmira kentinin IŞİD'den kurtarılması için yapılan operasyonu tamamladı. Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, Suriye Ordusu'nun antik kent kalıtılarında arama yaparak şehri mayınlardan temizleme çalışmalarına başladığını açıkladı.

Suriyeli yetkililer IŞİD militanlarının şehirden temizlendiğini doğruladı. Özellikle şehre hakim noktadaki Fahrettin al Maani kalesinde mayınların temizlenmesine devam ediliyor.

Tarihte Roma İmparatorluğu'nun öneml merkezlerinden biri olan Palmira antik kenti UNESCO tarafından Dünya Mirası ilan edilmişti.

2015 yılında IŞİD tarafından işgal edilen kentte 1800 yıllık Palmira Kemeri ile bazı tapınaklar dahil birçok tarihi kalıntı yerle bir edilmişti.

İKİNCİ KEZ KURTARILAN KENTTE MAYINLAR TEMİZLENİYOR

2016 yılının Mart ayında şehir ilk kez IŞİD'den kurtarılmış ve burada büyük bir konser yapılmıştı. 2016 yılının Aralık ayında IŞİD şehri tekrar işgal etmiş, Suriye Ordusu geri çekilmek ve şehrin nüfusunun yüzde 80'ini tahliye etmek zorunda kalmıştı.

Teröristler bu sefer de konserin verildiği Palmira antik tiyatrosu da dahil birçok kalıntıyı tekrar yerle bir etmişti.

Palmira'nın geri alınmasının orduya büyük bir moral desteği yaratttığı konuşuluyor.

ulusalkanal.com.tr

# rusya # ışid # suriye # palmira