Atıklar tablo ve dekoratif eşya oluyor

Bayburt Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi öğrencileri, doğadan topladıkları atıkları tablo ve dekoratif eşyalara dönüştürüyor. Üniversitede sergilenen eserlerle öğrencilerde geri dönüşüm bilinci oluşturmak amaçlanıyor. Proje sorumlusu Dr. Yasemin Tümer Çelik "Amacımız tüketim çılgınlığı ve çevre bilincine dikkat çekmek" dedi.

Atıklar tablo ve dekoratif eşya oluyor

Öğrenciler, kampüs çevresine atılan geri dönüştürebilir malzemeleri atölyelerine getiriyor. Farkındalık yaratmak için malzemelerden tablo ve dekoratif eşyalar yapıyor.

Bayburt Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi öğrencileri tüketim çılgınlığına ve çevre bilincine dikkat çekmek için bir proje başlattı.

Proje kapsamında üniversite etrafına atılan; kağıt, kumaş, metal ve plastikten oluşan malzemeleri toplayıp, bu malzemeleri dikkat çekici tablo ve dekoratif eşyalara dönüştürüyorlar.

Atık malzemelerle yapılan çalışmalar, üniversite kampüsünün bahçesi, fakültenin koridorları ve atölyede sergileniyor. Tüketim çılgınlığı ve çevre bilincine dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyleyen proje sorumlusu Yasemin Tümer Çelik, yapılan çalışmaların diğer bölümlerdeki öğrencilerin de dikkatini çektiğini ifade etti.

Çalışmaların kendilerini de motive ettiğini belirten Resim Bölümü 2. sınıf öğrencisi Zilan Bektaş da, projede hayal güçlerini yansıttıklarını söyledi

# atık # tablo # bayburt üniversitesi