Terörden arındırılan Çukurca birçok festivale ev sahipliği yapıyor

Hakkari’nin Çukurca ilçesi terörden arındırıldı. İlçe yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin katıldığı renkli organizasyonlara ev sahipliği yapmaya başladı. Terörün izlerinin silindiği ilçede ulusal ve uluslar arası bir çok etkinlik düzenleniyor.

Terörden arındırılan Çukurca birçok festivale ev sahipliği yapıyor

Hakkari’nin Çukurca ilçesi terörden arındırıldı. İlçe artık ulusal ve uluslar arası etkinliklerle anılıyor.

El değmemiş doğası, tarihi mekanları ve güzellikleriyle öne çıkan Çukurca'da, huzur ve güven ortamının coşkusu yaşanıyor.

Terörün yarattığı tahribatların ortadan kaldırıldığı ilçenin gelişmesine katkı sunmak, tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla devlet bütün kurumlarını seferber etti.

İlçede; Valilik, Kaymakamlık, Belediye, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının destekleriyle birçok ulusal ve uluslararası etkinlik düzenleniyor.

Çukurca bu kapsamda, ilki 2018'de düzenlenen ve geleneksel hale getirilen "Fotosafari ve Doğa Sporları Festivali" ile rafting, fotosafari, yamaç paraşütü, dağ tırmanışı, off-road, Türkiye Paintball Şampiyonası gibi birçok organizasyona ev sahipliği yapıyor.

İlçe düzenlenen etkinliklerle, çok sayıda fotoğraf tutkunu ve doğaseverin ilgi odağı haline gelmiş durumda.

# terör # Hakkari # vali # terör örgütü # doğu anadolu # çukurca # gençlik # festival # valilik # kaymakamlık # doğa sporu # Fotosafari