İzmir Barosu 'Methania' için hukuki mücadele başlatacak

İZMİR Barosu, Avrupa'da tehlikeli madde içerdiği gerekçesi ile söküm işlemi yaptırılmayan bunun için Aliağa'ya demirleyen 'Methania' isimli likit doğalgaz tankerinin sökümüne karşı hukuki mücadele başlatacaklarını açıkladı.

İzmir Barosu 'Methania' için hukuki mücadele başlatacak

İzmir Barosu, yaptığı açıklamada Fransa'da geri dönüşüm kararı verilen ancak, tehlikeli olduğu için Avrupa'nın kabul etmediği 'Methania' adlı geminin ozon tabakasını incelten maddeler içeren sıvılaştırılmış doğalgaz taşıdığını belirtti. İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, şunları ifade etti:

"İzmir Barosu olarak çevreye yönelik ihlallerin yakından takipçisi ve çevre mücadelesinin çok önemli bir parçasıyız. Methania isimli tankerin söküm işleminin iptali için ivedilikle yürütmenin durdurulmasına yönelik gerekli başvuruları yapacağız. Biliyorsunuz geçtiğimiz aylarda benzer bir şekilde Kuito adlı tankerin söküm işleminin durdurulması için gerekli başvuruları yapmıştık. Ancak, mahkeme yürütmenin durdurulması kararını ne yazık ki başvurunun üzerinden 8 ay geçtikten ve gemi söküldükten sonra verebilmişti. 'Methania' isimli tankere ilişkin de gerekli başvurularımızı yaptıktan sonra sürecin yakından takipçisi olacağız ve Kuito'da yaşanan hukuksuzluğun tekrarının yaşanmaması için gereken mücadeleyi vereceğiz."

DHA

# izmir # izmir barosu