Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın yönetmeni İbrahim Karagül'den Esad yazısı

Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın yönetmeni İbrahim Karagül, "Türkiye içinde Barzani ve PYD/PKK ile ortak çalışanların, Suriye’nin kuzeyindeki koridorda da birlikte çalıştığı, Suriye’de gelinen durumun sorumlularının da onlar olduğu, Türkiye’ye tuzak kurdukları, FETÖ’den sonra ABD ile ortaklığı onların yürüttüğü bilinmeli" dedi.

Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın yönetmeni İbrahim Karagül'den Esad yazısı

Hükümete yakın Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın yönetmeni İbrahim Karagül, bugünkü yazısında bölgemizdeki gelişmelere dikkat çekti. Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'la görüşülmesi gerektiğini vurgulayan Karagül yazısında, "Türkiye, Suriye’deki durumu yeniden ele alarak, Şam yönetimi ile görüşme dahil, bütün seçenekleri önyargısız biçimde yeniden değerlendirmeli. Birinci Dünya Savaşı’nın en ağır faturasını ödeyen ülke, Suriye üzerinden Cumhuriyet tarihinin en büyük tehdidinin yaklaşmakta olduğunu okuyabilmeli, yüzyıllara dayanan devletler geleneğinin, siyasi genetiğinin öngördüğü şekilde adım atmayı başarabilmelidir" ifadelerini kullandı.

İbrahim Karagül'ün Yeni Şafak'taki yazısının ilgili bölümü şöyle:

Şam yönetimiyle görüşme dahil, her yol denenmeli..

Bu istilanın bölgedeki ortakları hepimizin ortak düşmanlarıdır. Bölgedeki rejimler gerekçe gösterilerek, huzursuzluk ve anlaşmazlıklar öne sürülerek, yerel sorunlardan hareket edilerek bu büyük projeyi bize yutturmaları siyasi tarihin en büyük hatalarından biri olacak, ağır faturalarından birini önümüze koyacaktır.

Türkiye, Bağdat’la ilişkilerini güçlendirmeli, merkezi hükümete destek vermeli. Türkiye, Suriye’deki durumu yeniden ele alarak, Şam yönetimi ile görüşme dahil, bütün seçenekleri önyargısız biçimde yeniden değerlendirmeli. Birinci Dünya Savaşı’nın en ağır faturasını ödeyen ülke, Suriye üzerinden Cumhuriyet tarihinin en büyük tehdidinin yaklaşmakta olduğunu okuyabilmeli, yüzyıllara dayanan devletler geleneğinin, siyasi genetiğinin öngördüğü şekilde adım atmayı başarabilmelidir.

Türkiye içinde Barzani ve PYD/PKK ile ortak çalışanların, Suriye’nin kuzeyindeki koridorda da birlikte çalıştığı, Suriye’de gelinen durumun sorumlularının da onlar olduğu, Türkiye’ye tuzak kurdukları, FETÖ’den sonra ABD ile ortaklığı onların yürüttüğü bilinmeli.

O zaman FETÖ vardı; peki şimdi kim üstlendi bu rolü?

15 Temmuz öncesi gözümüzün önünde olanlara müdahale edemeyişimizin nedeni sınır boylarındaki FETÖ yapılanması idi. Peki şimdi Türkiye’yi kim engelliyor, kim durduruyor, kim başka başka teklifler öne sürerek siyasi aklı bulandırıyor, yönlendiriyor, hareketsiz bırakıyor? İşte can alıcı nokta burası. Herkesin sustuğu, hiçbir şey söylemediği yer burası!

ulusal.com.tr

# türkiye # suriye # pyd # barzani # beşar esad # yeni şafak # ibrahim karagül