Türkiye'nin enerjisi bir bir satılıyor

Türkiye'nin enerjisi bir bir satılıyor. Sadece 2016 yılında 9 hidroelektrik santrali satıldı. 8 santralin devri için süreç devam ediyor. 9 santralin satışı için de hazırlık yapılıyor.

Türkiye'de devlete ait 9 hidroelektrik şirketinin satışı tamamlandı. 8 santalin devri için süreç devam ediyor. Özelleştirme kapsamına alınan 9 ayrı santralin satışı için de hazırlık yapılıyor.

Anadolu Ajansı'nın derlediği verilere gre, 2016 yılında toplam 532 megavat kurulu güce sahip 9 hidroelektrik santralinin özelleştirme süreci tamamlandı. 9 santralden devletin kasasına 3 milyar 102 milyon lira girdi.

2 milyar 703 milyon lira bedelle özelleştirilen 8 hidroelektrik santralinin devir işlemleri ise sürüyor. Bu santrallerin toplam kurulu gücü 482 megavat düzeyinde bulunuyor.

Enerjide 366 megavatlık kapasitenin satışı için ise hazırlıklar sürüyor. Özelleştirme İdaresi tarafından yürütülen hazırlıklar Elektrik Üüretim AŞ'ye ait 9 yeni santrali kapsıyor.

Bu santraller, Kepez, Yenice, Kesikköprü, Derbent, Çamlıgöze, Seyhan 1, Seyhan 2, Yüreğir ile daha önce ihalesi ertelenen Çamlıca 1 hidroelektrik santrali. İlk olarak Ankara'da bulunan ve 38 megavat kapasiteye sahip olan Yenice santralinin özelleştirilmesi planlanıyor.

Satılan sadece elektrik santralleri değil. Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ için de 20 Ekim 2016'da ihale yapıldı. Şirket 490 milyon lira karşılığında Zülfikarlar Holding'e satıldı.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # kepez # elektrik # özelleştirme # santral # enerji # Yenice # Anadolu Ajansı # Yüreğir # Derbent # hidroelektrik