Karayollarında çalışan işçilerin maaşına yapılacak zam oranı belli oldu

Karayolları bünyesinde çalışan yaklaşık 20 bin işçinin maaşına yapılacak zam oranı belli oldu. Karayolları Genel Müdürlüğü ile Yol İş Sendikası 2021 ve 2023 yılları için yüzde 27'lik zam oranına imza attı. Ayrıca, işçilerin sosyal haklarında da iyileştirme yapıldı.

Karayollarında çalışan işçilerin maaşına yapılacak zam oranı belli oldu

Haber: Seda Akyüz / Kamera: Uğur Pideci

Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendikası ve Karayolları Genel Müdürlüğü arasında süren toplu iş sözleşmesinde uzlaşı sağlandı. 2021-2023 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesinde yaklaşık 20 bin işçinin maaşında ve sosyal haklarında iyileştirmeler yapıldı.

Karayolu işçilerinin maaşlarında birinci altı ayında yüzde 12, ikinci altı ayında da yüzde 5’lik zam yapıldı. Sözleşmeyle üçüncü altı ay için yüzde 5 ve dördüncü altı için de yine yüzde 5 artışta mutabık kalındı.

Ayrıca 2023 yılında enflasyonun yüzde 5’i geçmesi halinde oluşan fark, zam oranı olarak maaşlara yansıtılacak.

Toplu iş sözleşmesiyle aynı işi yaptığı halde aynı ücreti alamayan işçilerin durumunda da iyileştirme yapıldı.

Sözleşme için Karayolları Genel Müdürlüğü’nde imza töreni düzenlendi. İşçi ve işverenin hazır bulunduğu törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da katıldı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da törende yer aldı.

# türkiş # toplu iş sözleşmesi # karayolları # Karayolları Genel Müdürlüğü # zam oranı # Yolİş Sendikası