9 Peşmerge firara kalkıştı!

Barzani yönetiminin Suriye'ye gönderdiği peşmergeler Türkiye'deyken kaçmaya kalkıştı. Peşmergelerden 9'unun Şanlıurfa yolundayken mola verdikleri yerden dağlık alana doğru uzaklaştıkları ortaya çıktı. Bazı peşmergelerin de Ayn El Arap'a geçileceği gün hastaneye sevk edilmek istedi.

9 Peşmerge firara kalkıştı!

“Yaşasın Başkan Obama” tezahüratlarıyla karşılanan peşmergelerin henüz Türkiye'deyken kaçmaya çalıştıkları ortaya çıktı.

Geçen Çarşamba Habur'dan Türkiye'ye giren 71 peşmergenin konvoy, 21.30 sıralarında Şanlıurfa'ya 25 kilometre kala bir tesiste yemek molası için durdu. Bu sırada Peşmergelerden 9'unun ortadan kaybolduğu fark edildi.

Bu gelişmenin ardından güvenlik güçleri peşmergenin firar etmiş olabileceği ihtimali üzerinde durdu ve çevrede arama başlattı.

Güvenlik güçleri, bazı vatandaşların 9 peşmergenin dağlık araziye doğru gittiğini söylemesi üzerine aramaları bu bölgede yoğunlaştırdı.

Polis ve asker yaklaşık 20 dakika sonra 9 peşmergeyi ağaçlık alanda yakaladı. Yakalanan Peşmergeler, Ayn El Arab’a savaşmaya gitmek istemediklerini dile getirdiler.

Peşmergeler daha sonra arkadaşlarının yemek yedikleri tesise getirildi. Olay büyütülmeden kaçak peşmergelerin kafiledeki yerlerini almaları sağlandı, ardından konvoy Suruç'a hareket etti.

Olay bununla da bitmedi. Peşmergeler Ayn El Arap'a geçileceği gün bu kez de hasta olduklarını iddia etti. Karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetlerini bildiren peşmergelere yapılan kontrollerde herhangi bir sağlık sorununa rastlanmadı. Peşmegelerse hastalıklarının sürdüğünü söyleyerek hastaneye sevk istedi.

ulusalkanal.com.tr

# barzani # firar # peşmerge # ayn el arab # kobani