Türkiye aleyhine kritik rapor geçti!

Avupa Parlamentosu Türkiye raporunu kabul etti. Kıbrıs sorununa ilişkin Maraş bölgesinin Birleşmiş Milletler'e verilmesi ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgeden çekilmesi gibi maddelerin yer aldığı rapora, son dakika önergesiyle "1915 olaylarının soykırım olarak kabul edilmesi" önerisi de eklendi.

Türkiye aleyhine kritik rapor geçti!

"Kıbrıs'ta Maraş bölgesi Birleşmiş Milletler'e verilsin. Türk askeri Kıbrıs'tan çekilsin. 1915 olayları soykırım olarak kabul edilsin"

Avrupa Parlamentosu, bu taleplerle hazırlanan Türkiye Raporu'nu kabul etti. Hollandalı parlamenter Kati Piri tarafından hazırlanan rapor, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda 94 oya karşı 432 oyla kabul edildi. 127 parlamenter ise çekimser oy kullandı.

Raporda, "PKK'nın terör örgütü listesinden çıkarılması, Kıbrıs'ta Maraş bölgesinin Rum yönetimine verilmesi, Türk ordusunun adadan çekilmesi" maddeleri yer alıyordu.

Ancak verilen bir değişiklik önergesiyle "PKK terör örgütleri çıkarılsın" maddesi kaldırıldı. "1915 olayları soykırım olarak tanınsın" önerisi eklendi.

Rapor mayıs ayında görüşülecekti ancak "gruplar arası yeterli görüşme yapılamadığı" gerekçesiyle görüşmeler seçim sonrasına ertelendi.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # ap # avrupa parlementosu