Jet sansür

İnternette sansür çalışması olarak değerlendirilen yasa tasarısı seviye atladı. Ulaştırma Bakanı'na doğrudan erişimi engelleme yetkisi tanıyan düzenleme kaldırıldı. Ancak Telekomünikasyon İletişim Başkanı, yalnızca 1 dakika içinde yayın erişimini engelleyebilecek.

Jet sansür

İnternette sansür tartışmalarına neden olan tasarı yeni bir boyut kazandı. Ulaştırma Bakanı'na doğrudan erişimi engelleme yetkisi tanıyan düzenleme kaldırıldı. Ancak bu yetki Telekominikasyon İletişim Başkanı'na verildi. Üstelik TİB Başkanı yalnızca 1 dakika içinde yayın erişimini engelleyebilecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yeni düzenlemeyi anlattı. Elvan, ''Vatandaş, internette kişilik hakkının ihlal edildiğini düşünürse, mahkemeye başvuracak ve mahkeme 24 saat içinde karar verecek. Karar, erişimin engellenmesi yönünde ise mahkeme bunu Erişim Sağlayıcıları Birliğine gönderecek. Birlik de 4 saat içinde erişimi engelleyecek." ded,.

Elvan, "TİB Başkanının da erişim engelleme yetkisi olacak. Diyelim ki, Youtube'de sizin özel hayatınıza ilişkin saat 12.00'de bir video yayınlandı. 12.05'te TİB'e başvurdunuz. Yayının erişimi 12.06 itibariyle engellenmiş olacak" şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# tib # sansür # internet # Telekomünikasyon