Federica Mogherini Tahran'da

Avrupa Birliği'nden İran’a son 10 yılın en yüksek seviyeli diplomatik ziyareti gerçekleşti. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, geniş bir heyetle Tahran'ı ziyaret etti. AB'nin İran'ın Dünya Ticaret Örgütü'ne üyeliği konusunda destek vereceğini belirten Mogherini, AB ile İran arasında bankacılık, enerji ve ulaşım sektörlerinde yeni anlaşmalar imzalanacağını söyledi.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, beraberindeki heyet ile İran’ın başkenti Tahran’ı ziyaret etti.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve ile biraraya gelen Federica Mogherini görüşme sonrası kameralar karşısına geçti.

Son on yıldır İran'a Avrupa Birliği'nden giden en yüksek düzey temsilci olan Mogherini, AB'nin İran'ın Dünya Ticaret Örgütü'ne üyeliği konusunda destek vereceğini açıkladı.

Mogherini, AB ile İran arasında bankacılık, enerji ve ulaşım sektörlerinde yapılacak anlaşmalarla ilgili işbirliği ve yeni anlaşmalar için beraberinde 7 diplomatla geldiğini belirtti.

Mogherini, "Bankaların karşılıklı olarak finansal etkileşime girmesi ve yeni ekonomik işbirliğine adım atılması hem İran hem de AB için önemli" dedi.

İran’ın balistik füzelerinin nükleer anlaşmayı ihlal etmediğini söyleyen Mogherini, yapılan füze denemeleri için "Yine de endişeliyiz. Bu testlerin durmasını tercih ederiz" dedi.

Basın toplantısında ABD’ye seslenen İran Dışişleri Bakanı Zarif de İran'ın küresel finans sistemine dahil olmasına karşı engelleri ortadan kaldırması çağrısı yaptı.

Haber - Kamera: Yakup Aslan / İran

ulusalkanal.com.tr

# tahran # Federica Mogherini