Uludere kaymakamı konuştu: Askerler kışkırtıldı!

Uludere kaymakamı İbrahim Halil Şivgan, PKK talimatı ile yapılan eylem ve çıkan olaylarla ilgili konuştu. Şivgan, vekile darp görüntülerinin kurgu olduğunu, askerlerin taciz edilerek kışkırtıldığını söyledi.

Uludere kaymakamı konuştu: Askerler kışkırtıldı!

Uludere'de PKK'nın talimatı üzerine başlatılan eylemlerde gerginlik çıktı. PKK yanlılarının katıldığı eylemde, HDP'li Ferhat Encü'nün darp edildiği yönünde propoganda başlatıldı. İddialara Uludere Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan yanıt verdi.

Uludere Kaymakamı, zor koşullarda görev yapan askerlerin taciz edilerek kışkırtıldığını söyledi. Şivgan, "35-40 derece sıcaklıkta yaklaşık 2 haftadır bekleyen asker var. Sürekli onu taciz etmeye çalışıyorsunuz üzerine yürüyorsunuz. Böyle tepki olmaz. Sürekli insanları irite ettiğiniz zaman, arkadan da basın mensupları çekmiş olduğu görüntüler tek taraflı bir görüntü." ded.

Şivgan, "görüntüler kurgu mu" sorusuna, "Kesinlikle. Hiç göründüğü gibi değil. Görüntüleri baştan sonra izledim, son derece sabırlı davranıyorlar. Bu arkadaşlar görevini profesyonelce yapıyorlar" dedi.

Kaymakam Şivgan, kimsenin yasaları çiğneme hakkının olmadığını vurguladı. Şivgan, "Halk istiyor ki, yasaları çiğneyeceğiz. Biz bunu yapmak durumundayız, bizi engelleyemezsiniz. Buranın ne özelliği var? Diğer sınır bölgelerindeki insanlara haksızlık. O zaman onlar da karşı taraftan sigara, içki, hayvan getirsinler." diye konuştu.

Uludere'de bir ay içinde 15 yaşında iki çocuğun intihar ettiğini, 15-16 yaşındaki kız çocuklarının evlendirildiğini belirten İbrahim Halil Şivgan, "Ferhat Bey neden bunların peşine düşmüyor?" diye sordu.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # uludere