Deniz Baykal'dan Ekmeleddin itirazı

Deniz Baykal'dan Ekmeleddin itirazı

ABD menşeili "siyasal İslam" ideolojisinin önemli temsilcilerinden Ekmeleddin İhsanoğlu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi, tartışmaları beraberinde getirdi. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Ekmel Bey" formülünün Abdullah Gül'ü Çankaya Köşkü'ne aday göstermeye benzediğine işaret etti.

Baykal, "Devletin temel değerleri zafiyete uğradığı zaman susmayacak bir Cumhurbaşkanı olmalı! 'Pasif olsun, karışmasın, kavga etmesin, uslu uslu dursun' diyenlerin haklı olduğunu düşünmüyorum. Öyle bir Cumhurbaşkanımız var zaten. Ona benzeyen birini çözüm olarak kabul etmek mümkün değil... Başbakan’ın kimlik özelliklerinde ayrıştırarak, 'Kavgacı, vur-kırcı değil, daha eğitimli, yabancı dil biliyor' diyerek bir kişi seçilmesini doğru bulmuyorum.' dedi.

Haber Türk Gazetesi'ne konuşan Baykal, "Ekmel Bey"in CHP tarafından aday gösterilmesinin siyasi olarak AKP'ye teslimiyet anlamına geldiğini belirtti.

Baykal, "Kutuplaşmayı gidermenin yolu kutuplardan birine gidip teslim olmak değildir. Kutuplaşma dediğiniz bir dengedir. 'Falan uluslararası kuruluşun başında vatandaşımız var, değerli bir insan... Canım boşver, şimdi teslim olalım, kaleyi içten fethederiz' demekle olmaz. Siyasetten vazgeçince yerini kurnazlık almaya başlar. Cumhurbaşkanlığı adayı kurnazlıkla seçilmez, siyasetle seçilir! Seçilemeyebilir, bu bir mücadeledir..." diye konuştu.

Deneyimli siyasetçi CHP tabanından İhsanoğlu ismine itirazlar olduğunu söyledi. Baykal; "CHP tabanı İhsanoğlu’nu destekleyecek mi?" sorusuna "Bu konulara girmek istemiyorum, yönlendirme anlamına gelir. Yaşayıp göreceğiz." dedi.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # chp # mhp # abd # Deniz Baykal # Ekmeleddin