Mardin Nusaybin'de iki terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde iki terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca, Şırnak'ta bombalı saldırılarda kullanılmak üzere hazırlanmış bir tonluk su römorku imha edildi.

Mardin Nusaybin'de iki terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 21 Mart 2017 tarihinde meydana gelen yurtiçi olaylara dair bilgilendirmede bulundu. Açıklamaya göre, Mardin'in Nusaybin, Şırnak, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde operasyon düzenlendi.

Bu kapsamda, Mardin/Nusaybin’de icra edilen operasyonda; bölücü terör örgütü mensubu iki terörist etkisiz hale getirildi. Aynı operasyonda iki adet kalaşnikof piyade tüfeği, 270 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, üç adet el bombası ve bir adet el telsiz ele geçirildi.

Şırnak'ta icra edilen operasyonda, bombalı saldırılarda kullanılmak üzere hazırlanmış bir tonluk su römorku imha edildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde düzenlenen operasyonda iki adet G-3 piyade tüfeği, bir adet M-1 piyade tüfeği, iki adet kalaşnikof piyade tüfeği, 450 KG amonyum nitrat, bir adet keskin nişancı dürbünü, 500 metre kablo, iki adet rüzgar ölçer, bir adet frekans tespit cihazı, 500 kg erzak, tıbbi ve muhtelif malzeme ele geçirildi.

Ayrıca, aynı operasyonda altı adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi.

ulusalkanal.com.tr

# tsk # terörist # mardin # Nusaybin