Türkiye ile Rusya arasında yeni S-400 anlaşması

Türkiye'ye yeni S-400ler geliyor... Rus askeri ihracat şirketi Rosoboronexport Genel Direktörü S-400'lerle ilgili açıklama yaptı. Aleksandr Miheyev, Türkiye’ye yeni bir parti S-400 sevkıyatını içeren anlaşmanın yakında imzalanacağını söyledi.

Türkiye ile Rusya arasında yeni S-400 anlaşması

Rusya'nın Rosoboronexport şirketinden S-400 açıklaması geldi. Askeri ihracat şirketinin genel müdürü Aleksandr Miheyev, Türkiye ile yeni parti S-400'ler konusunda anlaşmanın yakında imzalanacağını açıkladı:

- S-400 hava savunma sistemine gelince, görüşmeler devam ediyor. Görüşmelerin son aşamasında olduğumuzu söyleyebilirim. Yakında partnerlerimiz ile bunu resmileştirip anlaşmayı imzalayacağız.

Türkiye şimdiye dek Rusya'dan dört S-400 bataryası satın aldı. Söz konusu anlaşmada Türkiye'ye 2,5 milyar dolar ödemişti.

Türkiye'nin yaptığı bu ilk anlaşmada bir opsiyon da bulunuyor. Buna göre anlaşmada Türkiye'nin ikinci parti S-400'ü satın almak istemesi halinde, Türkiye'ye öncelik verileceği yer alıyor.

Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı ilk S-400’ler Ankara ile hem Washington’ın hem de NATO müttefiklerinin arasını açmıştı. Ancak Ankara geri adım atmamıştı.

# ankara # türkiye # rusya # türk # nato # washington # rus # s400 # Rosoboronexport