Silivri'den skandal karar

Mustafa Balbay'ı tahliye eden, ancak diğer tutuklular için "işlem yapmayan" Ergenekon mahkemesi, skandal bir karara daha imza attı. Mahkeme, Aydınlık Gazetesi yazarı Deniz Yıldırım hakkında Yargıtay'ın "gereğini yapın" talimatına rağmen, tahliye talebini yine işleme koymadı. İşte son skandal...

Silivri'den skandal karar

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, skandal bir karara daha imza attı.

Anayasa Mahkemesi kararının ardından Mustafa Balbay'ı tahliye eden mahkeme, diğer tutuklularla ilgili "işlem yapmama" tavrını sürdürdü. Silivri Mahkemesi, Deniz Yıldırım'ın tartışma konusu olan tahliye talebini bir kez daha reddetti.

Yıldırım, mahkemeye 10 Ekim'de tahliye dilekçesi vermiş, mahkeme ise "Dosya bizden çıktı" diyerek Deniz Yıldırım'ın tahliye talebi değerlendirmemişti.

İlgili haberi okumak için görsele tıklayınız:

Bunun üzerine, Deniz Yıldırım 20 Kasım'da Yargıtay'a başvurdu. Yargıtay başvuru üzerine, "dosya bizde yok" dedi, mahkemeye "gereğini yapın" dedi.

Silivri mahkemesi ise, skandal bir karara imza attı ve talebi yine incelemedi.

Yargıtay'ın "Dosya bize ulaşmadı" vurgusu hatırlatılan mahkeme kararında, "gerekçeli kararın henüz yazım aşamasında olduğu" belirtildi.

Karar Ergenekon davasındaki tüm tutukluları bağlıyor. Çünkü Ergenekon mahkemesinin bu tavrı gerekçeli karar yazılana kadar tutukluluların tahliye taleplerinin işleme konulamayacağı ve hak mahrumiyeti anlamına geliyor.

ulusalkanal.com.tr

# Silivri # ergenekon # mustafa balbay