''Erdoğan karizmatik bir lider''

CHP Milletvekili Binnaz Toprak, seçim sonuçlarıyla ilgili ilginç bir değerlendirme yaptı. "İyi şeyleri gözardı etmemek lazım" diyen Toprak, Başbakan Erdoğan'ı "karizmatik bir lider" ve "halk adamı" olarak tanımladı.

''Erdoğan karizmatik bir lider''

CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, seçimleri değerlendirdi. Haber Türk gazetesine konuşan Toprak, Başbakan Erdoğan'dan övgüyle söz etti.

CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, "İnsanlar sağlık sigortasından, bize çirkin görünen TOKİ'lerden çok memnun. Erdoğan halk adamı, karizmatik bir lider. İyi şeyleri göz ardı etmemek gerek. Fakat kutuplaşma siyaseti güdüyorlar ve her seferinde mağduru oynuyorlar." dedi.

Toprak, Erdoğan'ın "kandırıldık" sözüne inanmadığını, AKP'nin hayali düşman gibi "paralel yapı"yı gösterdiğini söyledi.

Toprak, "CHP ulusalcı mı olmalı, yoksa sağa mı açılmalı?" sorusuna ise gönlündeki CHP'yi anlatarak yanıt verdi. Toprak, "CHP değişiyor ama kimse farkında değil. 100 yıllık parti ve değişim kolay olmuyor. Eski ulusalcı çizgi mi baskın çıkar yoksa sağa açılımla merkez parti olma adımları devam eder mi? Bekleyip göreceğiz. Tercihim CHP'nin Avrupa'daki sosyal demokrat partiler gibi olması. Ama Avrupa'da da sosyal demokrat partiler düşüşte, sağ yükselişte... Evet, dünya gerçeği böyle. Marksist ütopya öldü, sınıflar yerine kimlikler öne çıktı. Sosyal demokrat partilerin kendilerini yeniden kurgulayabilmeleri kolay değil." şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # chp # erdoğan # lider