Mesud Barzani'nin Türkiye ziyareti tartışılıyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ardından bugün de Başbakan Binali Yıldırım’la da görüştü. Barzani’nin Türkiye temaslarına Irak’ta göndere çekilen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayrağı ve Suriye’nin kuzeyine konuşlandırılması planlanan 'Rojava Peşmergeleri' damgasını vurdu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Türkiye ziyareti tartışılıyor.

İlk olarak İstanbul’a gelen ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşen Barzani, bugün de Çankaya Köşkü’nde Başbakan Binali Yıldırım tarafından ağırlandı.

Yıldırım ile Barzani'nin görüşmesi bir buçuk saat sürdü. İkili, görüşmenin ardından çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Gündemde, Suriye’de Kürtlerin yoğun olduğu bölgelere 'Rojava Peşmergeleri' olarak tanımlanan Suriyeli Kürt savaşçıların konuşlandırılması planı var.

Yaklaşık 7 bin kişi olduğu belirtilen Rojava peşmergeleri, PYD’nin izin vermemesi yüzünden Suriye’ye geçemediği iddia ediliyor.

Ziyarette; Irak bayrağının yanı sıra bölgesel yönetimin bayrağının da bulunduğu gözlendi.

Barzani'nin ziyareti sebebiyle, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ve Ankara Esenboğa Havalimanı'nda da ilk kez Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayrağı asıldı.

Eski Büyük Birlik Partisi Bolu İl Başkanı Mahmut Alan ve yanındaki dört kişi de direğe çekilen bölgesel yönetim bayrağını protesto etti.

Bölgesel yönetim bayrağının göndere çekilmesi CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin de gündemindeydi.

Öte yandan, görevden alınan eski Mardin Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Türk de Barzani ile görüştü.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # Mesud Barzani