Balyoz Ana Davası'nda gerekçeli karar açıklandı

Balyoz davasında beraat kararlarının gerekçesi açıklandı. Gerekçeli kararda Balyoz CD'lerindeki sahteciliklerin profesyolce hazırlandığı vurgulandı. "CD'lerin sahteliği kesin olarak tespit edilmiştir" diyen mahkeme heyeti, CD'lerin "iyi niyetli olmayan kişiler tarafından hazırlanarak ilgili yerlere yerleştirildiği" kanaatine varıldığını açıkladı

Balyoz Ana Davası'nda gerekçeli karar açıklandı

Balyoz davasında gerekçeli karar açıklandı. Mahkeme beraat kararının gerekçesinde, "sahteciliklerin profesyonel bir şekilde kasten yapıldığı" belirtildi.

İstanbul Anadolu 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararına sahte dijitaller damgasını vurdu. Balyoz kumpasından tutuklanan Taraf Muhabiri Mehmet Baransu'nun dönemin özel görevli savcılarına teslim ettiği Balyoz CD'lerinin sahte olduğu vurgulandı.

"SAHCETİLİCİK KESİN"

Yargılamanın yenilenmesi aşamasında gazeteci tarafından teslim edilen 11 ve 17 nolu CD lerin sahte olarak oluşturulduğu kesin olarak tespit edilmiş, mahkumiyet hükmüne esas alınan diğer tüm dijital delillerin de sahte olarak oluşturulduğu yönünde kuvvetli şüphe oluşmuştur.

Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı ile yargılamanın yenilendiği Balyoz davasında gerekçeli kararda yer alan bir diğer önemli tespit de kumpasçılarla ilgili. Mahkeme heyeti "dijital verilerin, iyi niyetli olmayan kişi veya kişiler tarafından sahtecilikle hazırlanarak ve ilgili yerlere yerleştirildiği" kanaatine varıldığını açıkladı.

Kararda Balyoz CD'lerinin üzerindeki el yazıları ve dijital verilerdeki sahtecilikleri tespit eden bilirkişi raporlarına atıf yaptı. 778 sayfalık kararda, kapatılan özel görevli mahkeme döneminde hazırlanan TÜBİTAK raporlarındaki çelişkilere de dikkat çekildi.

Mahkeme heyeti suçlanan komutanların tecrübesine de dikkat çekti, Eskişehir'de Hakan Büyük'ün evinde yapılan aramayı örnek gösterdi.

HER YÖNÜ KUMPAS

İstihbarat sınıfından, manipülasyonlara karşı oldukça tecrübeli olan' sanığın, suç delili olan USB'yi evinde, üstelikte çok kolay görülüp bulunacak şekilde muhafaza etmesi hayatın olağan akışına uygun bulunmamıştır.

Haber: Özel Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

# karar # balyoz davası