İBB'den Şile'deki su kuyruğu görüntüleri hakkında açıklama

Şile'de su kuyruğuna girmiş insanların fotoğrafları tepkiye neden oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şile’de yaşanan su sorununa ilişkin, “Bir turizm bölgesi olan Şile’de hafta sonu günübirlik nüfus ise 1 milyona ulaşmaktadır. Bu nedenle yaz aylarında özellikle de pazar günleri Şile ilçesinin üst kotlarında su basıncı sorunu yaşanmaktadır” açıklaması yaptı.

İBB'den Şile'deki su kuyruğu görüntüleri hakkında açıklama

Şile'de son günlerde yaşanan su kesintileri ve İSKİ'ye ait su tankeri önünde kuyruğa giren vatandaşların görüntüsü tartışma yarattı.

İlçenin bazı mahalle ve köylerine 3 gün süreyle su verilmediği öne sürülürken, İSKİ şehir şebeke suyu tankeriyle sorunu gidermeye çalıştı. Su tankeri önünde kuyruk oluşması da tepkilere neden oldu.

İBB AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ilçede yaşanan su basıncı sorununun acil çözümü için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

İBB tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Şile'nin nüfusu son 13 yılda yüzde 48 artarak 25 binden 37 bine çıktı. Turizm bölgesi olan ilçede hafta sonu günübirlik nüfus ise 1 milyona ulaşıyor. Bu nedenle yaz aylarında, özellikle pazar günleri Şile'nin üst kotlarında su basıncı sorunu yaşanıyor. İSKİ kalıcı çözüm için 2018'de ihalesi yapılan ilave 20 bin metreküp/günlük arıtma tesisi inşaatını hızlandırdı. Yatırım, bu yıl sonunda tamamlanarak devreye alınacak"