Almanya’nın Hannover kentinde 10 Kasım nasıl anıldı?

10 Kasım 2013, saat 8’i 41 geçiyor. Hannover’da TGB ve Aşağı Saksonya ADD’nin ortak kulandığı 150 kişilik salon tıklım tıklım dolmuş.

Almanya’nın Hannover kentinde 10 Kasım nasıl anıldı?

Cihan Çevirme

Merdivenlerde durmaksızın gelen misafirlerin ayak sesleri Nazim Hikmet Ran’ın Güneşi içenlerin türküsünden "Akın var, güneşe akın! Güneşi zaptedeceğiz. Güneş’in zaptı yakın!" satırlarını hatırlatıyor. Alın teriyle çalışan ve koşan dernekçilerimizin kararlılıkları tüm salona bir kuvayi milliye ruhu yaymış.

Program Atatürk’e saygı duruşuyla başlıyor, ardından İstiklal Marşı ve konuşmacılar geliyor.

Hannover Başkonsolosu Sn. Mehmet Günay konuşmasının sonunda, 10.yıl Nutkun’dan "Türk'üz, Cumhuriyet'in göğsümüz tunç siperi, Türk'e durmak yaraşmaz, Türk önde, Türk ileri!" sözlerini içtenlikle okuyor.

Hannover’ın değerli Milli Mücadele öncüleri teker teker kürsüye cağrılıyor. AS-ADD 2.Başkanın Sn. Turgut Altunbahar “Atatürk’ün onu anmamıza ihtiyacı yok, Türkiye’nin Atatürk Devrimi’ne ihtiyacı var. Bugün yas günü değil, mücadele günüdür.” diye konuşmasına başlayarak büyük coşkuyla karşılanıyor. AS-ADD Kadın kolları Başkanı Sn. Gülay Özkazan, kadın haklarının ve kadın-erkek eşitliğinin Kemalist devrimle elde edildiğine ve bu kazanımların Kemalist devrimin devamıyla ancak korunabileceğine dair önemli vurgular yapıyor.

TGB’liler durmaksızın çalışıyorlar. Üç genç TGB üyesi TGB standında, TGB’ye destek olmak veya katılmak isteyenleri bilgilendiriyorlar. Bir başka TGB üyesi etkinliğin fotoraflarını çekiyor, diğer üyeler misafirlerle siyasi değerlendirmeler, makale ve gündem tartışması yapıyorlar.

Üstelik kızlı erkekli…

Başbakan Tayyip Erdogan’ın son “Kızlı-erkekli dönemini kapattık.” demecini göz önünde bulundurursak, TGB’lilerin yaşamı bu neo-seyhlik cizigisine aykırı bir biçimde ilerliyor. Bu rejimin Türk gençliği üzerinde oluşturmaya çalıstığı korkutma ve uygulanan operasyonlarin çaresiz, saldırgan bir hal aldığı hep gündemde.

TGB Hannover Başkanı Sn. Çınar Aydın’nın çoşkulu ve dinamik konuşmasında cevabı “Son günlerde TGB’ye tehditler savruluyor ama unutuyorlar ki biz ölüm emri almış neferlerin torunlarıyız” şeklinde veriyor. Son konuşmacı Avrupa ADD Başkanı Sn. Bülent Demirel herkesi örgütlenmeye, gençleri TGB’de ve büyükleri ADD’de üye olmaya çağırıyor. Birbirini tamamlayan konuşmaların sonrasında kahvaltı başlıyor. Misafirler akın akın geliyorlar, masalar uzatılıyor. Bir çok kişi ayakta kalmış. Kahvaltının sonuna doğru Sn. Ibrahim (soyad)’in şefliğinde ADD’nin Türk Halk müziği korosu ve genç yetenekler Aşkın Çökelek ve Ozan Aydın yaptıkları müzikle toplumu neşelendiriyorlar.

TGB Hannover ve AS-ADD Gezi sürecinden itibaren Hannover kentinde yaptıkları işlerle kendilerini ön plana çıkarmışlar ve bu icraatlarla görüş farklılıkları yaşayan fakat Mustafa Kemal Atatürk ve onun ilkelerinde birleşen bir cok derneği bir araya toplamayı başarmışlardır. Hangi açıdan bakılırsa bakılsın bu gelecekte özlemini çektiğimiz Milli Hükümet icin yurtdışında atılmış ufak fakat önemli adımdır.

ulusalkanal.com.tr

# tgb # almanya # 10 kasım # cumhuriyet # add # türk # hannover # as