AKP'den MHP'ye yazılı cevap

AKP ile MHP arasında yürütülen, Başkanlık içeren Anayasa değişikliği müzakereleri tamamlandı. AKP'nin son değerlendirmesini MHP'ye yazılı olarak ilettiği bildirildi. Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Lideri Devlet Bahçeli de temsilcilerin çalışmalarında ortaya çıkan pürüzleri aşmak için bir araya geleceklerini açıkladı

AKP'den MHP'ye yazılı cevap

AKP ile MHP arasında yapılan, Başkanlık içeren Anayasa değişikliği müzakereleri tamamladı.

Müzakereleri yürüten AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ile MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak liderlere raporlarını sundu.

AKP'nin gelinen aşamayı MHP'ye yazılı olarak ilettiği belirtildi. Taraflar iki başlıkta uzlaşamadı.

Partili Cumhurbaşkanlığı formülünü benimseyen MHP, Cumhurbaşkanının partisinde genel başkanlık gibi aktif görevler almasını istemiyor. AKP ise cumhurbaşkanının aynı zamanda parti genel başkanı olması gerektiğini savunuyor.

Ortaya çıkan pürüzleri aşmak için ise Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Lideri Devlet Bahçeli en kısa sürede bir araya gelecek.

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı AKP'li Mustafa Şentop da Anayasa değişikliği teklifini azami 15 gün içinde Meclis'e sunacaklarını söyledi.

Anayasa değişikliği müzakere sürecinde aktif görev alan MHP'li Parsak, görüşmeleri değerlendirdi.

Parsak, "Masaya, ya bu doğru ya değil, diyen Aristo Mantığı ile değil,O da doğrudur, bu da doğru, ikisi de doğru ama hangisi doğru diyen Kuantım mantığı ile oturduk" ifadesini kullandı.

Partisinin grup toplantısı sonrası konuşan MHP Lideri Bahçeli'ye Başbakan Yıldırım'ın "Referandum öncesi OHAL kalkar" sözleri soruldu. Bahçeli, OHAL uygulanırken referanduma gidilebileceğini savundu.

ulusalkanal.com.tr

# mhp # AKP # başkanlık # yeni anayasa