Cumhuriyet'ten Mustafa Balbay için şok sözler

Cumhuriyet gazetesinden kovulan CHP Milletvekili Mustafa Balbay için gazete yönetiminden tartışma yaratacak bir açıklama geldi. Gazete yönetimi, Balbay'ın Cumhuriyet için bir bedel ödemediğini aksine gazeteye bedel ödettiği savunuldu.

Cumhuriyet'ten Mustafa Balbay için şok sözler

Cumhuriyet Gazetesi yönetimi görevine son verdiği CHP milletvekili Mustafa Balbay hakkında tartışma yaratacak bir açıklama yaptı. Açıklamada Ergenekon kumpasında tutuklu kalan Mustafa Balbay için "Cumhuriyet gazetesindeki görevinden dolayı değil kendi tercihleri nedeniyle tutuklanmıştır" denildi.

Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay imzalı yazılı açıklamada Balbay'ın Cumhuriyet gazetesi için bedel ödemediği ileri sürüldü.

Bununla da kalmayarak gazete yönetimi Balbay'ı suçlu ilan etti. Açıklamada "Balbay’ın Cumhuriyet gazetesi için bedel ödeyip ödemediği tartışmalıdır ama Cumhuriyet gazetesinin Balbay nedeniyle maddi-manevi çok ağır bedeller ödediği kuşkusuzdur" ifadeleri kullanıldı.

Balbay açıklamayı "talihsiz ve düzeysiz" sözleriyle eleştirdi. Oda TV'ye konuşan Mustafa Balbay, "bu açıklamayı yapan bir Cumhuriyet Gazetesi yöneticisi olamaz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# ergenekon # cumhuriyet # mustafa balbay