Rehine pazarlığı takasa gidiyor

IŞİD, Musul'da kaçırdığı Türk rehinelerle için Türkiye ile rehine pazarlığı yaptığı ortaya çıktı. Terör örgütünün elinde olan Türk rehinelere karşılık Niğde'de 1 astsubay, 1 polisi ve 1 vatandaşımızı şehit eden militanı istedi.

Rehine pazarlığı takasa gidiyor

Musul'u işgal eden ve Irak'ın bölünmesi için çalışmalar yürüten terör örgütü IŞİD, Türk rehinelerle ilgili talepleri öğrenildi.

IŞİD, Türkiye ile rehine pazarlığı yapacak. Pazarlık masasındaki ana unsur takas olacak.

Ankara'da diplomasi koridorlarında konuşan bilgiye göre; IŞİD, Musul'da kaçırdığı Türk rehinelerle, Niğde'de 1 asker, 1 polis ve 1 yurttaşımızı şehit eden militanın takasını önerdi.

IŞİD'in Türkiye'den istediği militan adı Çendrim Ramadani. 20 Mart 2014 tarihinde Niğde'nin Ulukışla ilçesinde Çendrim Ramadi ile birlikte 2 IŞİD militanı 1 asker, 1 polis ve 1 yurttaşımızı şehit etmişti. Kanlı teröristler 11 Mayıs 2013'te de Hatay'ın Reyhanlı İlçesini kana bulamış ve 52 yurttaşımız hayatını kaybetmişti.

İşte IŞİD bu eylemlerde kullanılan elemanlarını Türk rehinelere karşı istiyor. Ankara'nın rehin takası konusuna nasıl yaklaştığı merak konusu... Ancak yeni MİT kanunu ile Milli İstihbarat Teşkilatı'na esir takası yapma yetkisi verildi.

ulusalkanal.com.tr

# polis # musul # asker # şehit # rehine # adalet # ışid