26 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, bir kez daha Irak'ın Kuzeyi'ndeki PKK kamplarını yerle bir etti. Metina, Zap, Avaşin, Basyan, Kandil, Hakurk ve Hakkâri’de örgüte ait 16 hedef imha edildi. Bir hafta içerisinde ise 26 örgüt mensubu etkisiz hale getirildi.

26 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Türk savaş uçakları, Irak'ın Kuzeyi'ne hava harekatı düzenledi. Jetler, Metina, Zap, Avaşin, Baysan, Kandil, Hakurk ve Hakkâri'de toplam 16 hedef imha edildi.

Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçakları emniyetle üslerine döndü.

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütüne yönelik süren operasyonların haftalık bilançosunu da açıkladı. Biri gri listede olmak üzere toplam 26 terörist etkisiz hale getirildi.

Aramalarda 27 el yapımı patlayıcı, 31 piyade tüfeği, 32 el bombası ve yaklaşık 890 kg amonyum nitrat ele geçirildi. 22 sığınak kullanılmaz hale getirildi.

Kayıp plaka kaydı olan 1 araç bulundu. Bombalı eylemlerde kullanmak maksadıyla, özel hazırlanmış su römorku imha edildi. Yasa dışı yollardan ülkeye geçmeye çalışan 4 bin 68 kişi de yakalandı.

Güvenlik güçlerinin operasyonları aralıksız devam ediyor. Hakkari'nin Derecik Bölgesi'nde eylem hazırlığında olan 1 teröriste yönelik operasyonda 6 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Yine Hakkari Çukurca'da ise 1 terörist yol kontrölü sırasında yakalandı.

Sınırdan yasadışı yollardan geçmeye çalışan 1 terörist ise Gaziantep'in Islahiye ilçesinde yakayı ele verdi.

Örgütün bitme noktasına geldiği Tunceli'de de 24 sığınak bulundu.

ulusalkanal.com.tr

# Türk Silahlı Kuvvetleri # genelkurmay başkanlığı # Suriye kuzeyinde başlatılan harekat