İzmir Çiğli Hava Üssü'nde uçaklara sabotaj soruşturması yürütüldüğü ortaya çıktı

Hava Kuvvetleri'nin İzmir'deki Çiğli 2'inci Ana Jet Üssü'nde 2 eğitim uçağının iniş takımlarında kablo kesikleri tespit edildi. Uçuş öncesi yapılan tespit nedeniyle askeri savcılıkta soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

İzmir Çiğli Hava Üssü'nde uçaklara sabotaj soruşturması yürütüldüğü ortaya çıktı

İzmir Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'nde eğitim uçaklarına yönelik sabotaj soruşturması yürütüldüğüortaya çıktı.

Hava Kuvvetleri Eğitim Komutanlığı Askeri Savcılığının yürüttüğü soruşturmanın konusu ise bazı uçakların iniş takımlarında kablo kesikleri tespit edilmesi.

Uçuş öncesi kontrollerde, bir uçakta kablo kesiği bulunmasının ardından başlatılan soruşturma 9 Şubat'ta bir uçağın daha iniş takımlarında kabloların kesik çıkmasıyla genişletildi.

Konrolü yapmakla görevli 2 astsubay uçağın hem sağ hem de sol iniş takımlarına ait kablonun kesildiğini fark ederek komutanlığa bilgi verdi. Olay soruşturmaya dahil edilirken uçuş güvenliğini tehdit eden olayın tekrarı üzerine hangarın gizli kamera sistemi ile gözetim alınmasına karar verildi.

Ulusal Kanal'ın edindiği bilgiye göre iki astsubayın ifadelerinde "uçağın önce hangi kanadını kontrol ettiklerine dair" çelişki ortaya çıktı. Askeri savcı bu durumu gerekçe göstererek tutuklanmalarını talep etti. Askeri mahkeme ise "delil yok diyerek" talebi reddetti. 6 Mart'ta aynı yüksekten düşerek şehit olan Muharebe Astsubayı Gökhan Yıldırım'ın bu talimat üzerine, hangarın tavanına gizli kamera montajı sırasında hayatını kaybettiği öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

# ortaya çıktı