Obama: Brexit uzun vadede istikrarsızlığa yol açabilir

Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı Amerika Birleşik Devletleri’nde rahatsızlık yarattı. Açıklama ABD Başkanı Barrack Obama’dan(Barak Obama) geldi. Obama kararın Avrupa’da uzun vadeli istikrarsızlığa yol açabileceğini söyledi. Öte yandan İskoçya’dan da Birleşik Krallık’tan ayrılma sinyalleri geliyor. İskoçya Başbakanı “Bağımsızlık dahil tüm seçenekler masada” dedi.

Obama: Brexit uzun vadede istikrarsızlığa yol açabilir

Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılma kararından rahatsız.

Açıklamayı ABD Başkanı Barrack Obama, yaptı.

“Birleşik Krallık’ın birlikten ayrılmasının Britanya ve Avrupa'nın tamamındaki yatırımları dondurabilir” diyen Obama, liderleri süreci dikkatli yönetmesi gerektiğini söyledi.

Kanada'da düzenlenen ekonomi zirvesinde konuşan Obama, AB’den kopuşların yaşanmasıyla küresel ekonomide istikrarın uzun vadede büyük yara alabileceğini söyledi.

Öte yandan, İskoçya bölgesel hükümetinin başbakanı Nicola Sturgeon (Nikola Sitörcın), Birleşik Krallık’tan ayrılabileceklerinin mesajını verdi, “bağımsızlık da dâhil bundan sonra tüm seçenekler masada olacak” dedi.

İskoçya’nın kendi isteğinden bağımsız olarak Avrupa’dan kopartılmak istendiğini belirten Sturgeon bundan sonraki sürecin daha sancılı olacağını belirtti, halkı için sonuna kadar mücadele edeceğini vurguladı.

23 Haziran'da Birleşik Krallık'ta yapılan AB referandumunda İskoçların yüzde 62'si Avrupa Birliği’nde kalmak yönünde oy kullanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# abd # avrupa # birleşik krallık # brexit # Barrack Obama