Profesör Doktor Cahit Can 80 yaşında hayatını kaybetti

12 Mart ve 12 Eylül darbelerine karşı dimdik ayakta Vatan Partisi üyesi Profesör Doktor Cahit Can 80 yaşında hayata gözlerini yumdu. 40 yıllık Aydınlıkçı olan Profesör Doktor Cahit Can için ilk cenaze töreni Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Cebeci Kampüsü’nde düzenlenecek. Can’ın cenazesi Ankara Gölbaşı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Profesör Doktor Cahit Can 80 yaşında hayatını kaybetti

12 Mart ve 12 Eylül darbelerine karşı dimdik ayakta kaldı. Bileği bükülmez yiğit bir devrimci olarak tanındı.

40 yıllık Aydınlıkçı, Vatan Partisi üyesi Profesör DoktorCahit Can 80 yaşında hayatını kaybetti. Sağlık problemlerinden dolayı vefat eden Can için yarın ilk cenaze töreni Saat 10.30'da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Cebeci Kampüsü'nde düzenlenecek.

Kampüsteki törenin ardından da Ankara Maltepe Camisi’nde öğle namazında cenaze töreni düzenlenecek. Can, Gölbaşı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Cumhuriyet Devrimi'nin siyasi ve toplumsal karakterini, kendi toplumsal koşulları ile içselleştiren Prof. Dr. Cahit Can, siyasi ve toplumsal devrim tarihçiliği alanında özgün ve önemli bir yere sahip.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden arkadaşı olan Profesör Can, 2005 yılında Ermeni Soykırımı yalanına karşı başlatılan mücadelenin de ön saflarında yer aldı.

Hukuk Profesörü Can, aynı zamanda yazardı. "Türk Hukukunun Kökenleri ve Türk Hukuk Devrimi” ile “Cumhuriyet Devrimi ve Öngörülemeyen Bugünü” adlı kitapları Kaynak Yayınları’nda basıldı.

ulusalkanal.com.tr

# Profesör Doktor