Putin'den 'diktatör' açıklaması

Putin'den 'diktatör' açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2018 yılında yapılması beklenen devlet başkanlığı seçimlerinde yeniden aday olma konusunda görüşlerini açıkladı. Rus lider, ülkesinin diktatöre ihtiyacı olmadığını söyledi.

Kremlin, Vladimir Putin'in, ABD'de yayın yapan CBS ve PBS televizyon kanallarına verdiği röportajın tamamını yayınladı.

Rusya’da 2018’de yapılacak devlet başkanlığını seçimleri hakkındaki soruyu yanıtlayan Putin, anayasa kapsamında göreve devam etme hakkına sahip olduğunu belirterek, "Bu hakkımı kullanıp kullanmama konusunda emin değilim. Kararım, Rusya ve dünyadaki durum ile o zamanki ruh halime göre netleşecek" dedi.

RUSYA REKABET EDEBİLİR OLMALI'

Putin, görevden ayrılırken görmek istediği Rusya'yı ise şöyle tanımladı: "Rusya, etkili ve rekabet edebilir olmalı. Sağlam bir ekonomiye, gelişmiş sosyal ve siyasi sisteme sahip olmalı. Ülkedeki ve bölgedeki değişimler karşısında esnek davranabilmeli."

'RUSYA'NIN ADİL YÖNETİCİYE İHTİYACI VAR'

Ülkesinin diktatöre ihtiyacı olmadığının altını çizen Putin, "Rusya'nın yetkiler, kanunlar ve halkın büyük çoğunluğunun çıkarları çerçevesinde hareket edecek adil bir yöneticiye ihtiyacı var" diye konuştu. Putin, Rusya'yı yönetecek kişilerin partnerleriyle her alanda işbirliği yapmaya hazır olması gerektiğini de vurguladı.

'NEMTSOV CİNAYETİ RUSYA TARİHİNDE UTANÇ SAYFASI'

Rusya Devlet Başkanı Putin, Charlie Rose'un Nemtsov cinayetiyle ilgili sorusuna yanıt verdi. Nemtsov cinayetinin Rusya tarihinde utanç sayfası olarak yer alacağını söyleyen Putin, "Suçlular bulunmalı, ifşa edilmeli ve cezalandırılmalı. Belki bu hemen gerçekleşmez ancak benzer türden cinayetler yaşanıyor ve nihayetinde mantıklı sonuca ulaşılıyor" ifadelerini kullandı.

'SAĞLIK SORUNLARI İLAÇLARLA ÇÖZÜLEMEZ'

Putin, sağlıklı bir yaşam tarzının, halkın sorunlarının çözümü ve sağlığının korunması için temel oluşturduğunu da söyledi. Milyonlarca insanın sağlık sorunlarının ilaçlarla çözülemeyeceğini kaydeden Putin, halk arasında sağlıklı yaşam tarzı ile ilgili bir moda oluşturulması gerektiğini belirtti.

(sputnik)

# rusya # Putin