Ayakkabı sektörü URGE projesiyle ihracata hazırlanacak

Ayakkabı sektörü, ihracat rakamlarını artırmak için Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Projesi’ne katıldı. Ege Deri ve Deri İhracatçıları Birliği çalışmalara hız verdi. Proje ile ihracatın verimliliğin yüzde 25 artırılması hedefleniyor.

Türkiye 2017’de 400 milyon çift ayakkabı üretti. 222 milyon çift ayakkabı ihraç edildi. Üretim kapasitesinin 600 milyon çift olduğu değerlendiriliyor. İhracattaki verimliliğin artması için Ege Deri ve Deri İhracatçıları Birliği, Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Projesi’yle ilk adımı attı. Projenin hedeflerini Birlik Başkanı Erkan Zandar açıkladı.

URGE Projesi”nin danışmanı Avusturyalı Albin Wedenig Türkiye'deki üretim tesislerini incelendi. 1,5 yıl boyunca danışmanlık görevini sürdürecek olan Wedenig, firmalara ihracat kapasitesini artırabilmenin formüllerini anlattı.

2018’in ilk 8 ayında Ege Bölgesi’nden 48 milyon dolar ayakkabı ihracatı yapıldı. Proje ile bu rakamların artması hedefleniyor.

Bu yıl ayakkabı üretiminin gerilemesi bekleniyor. Nedeninse 150 satış noktası bulunan ünlü ayakkabı markası Hotiç’in iflas erteleme kararı olduğu belirtiliyor.

HABER: UFUK AKKAYA – KAMERA: AKIN KARA

# Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği # urge # erkan zandar