NATO üssündeki FETÖ’cü kaçarken yakalandı

Kürecik'te NATO radar üssünde görevli ABD’li askerlerin ikamet işlerini takip eden FETÖ'cü Tevfik Mutlu, Sarp Sınır Kapısından Gürcistan'a kaçmaya çalışırken yakalandı. ByLock kullanıcısı olan Mutlu'nun, Fetullah Gülen ile doğrudan görüştüğü anlaşıldı.

NATO üssündeki FETÖ’cü kaçarken yakalandı

Malatya Kürecik'teki NATO radar üssünde görevli Amerikan askerlerin ikâmet işlerini takip eden FETÖ'cü Tevfik Mutlu, yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandı.

Malatya'da bir Amerikan şirketinde tercüman olarak çalışan Mutlu, Sarp Sınır Kapısından Gürcistan'a geçmeyi planlıyordu. Ancak uzun süredir yaptığı kaçış planı, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonu sayesinde suya düştü.

31 Ekim günü Artvin Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan Mutlu, hala Artvin Cezaevinde tutuluyor.

Emniyet kaynakları, Mutlu'nun, ABD İstanbul Başkonsolosluğu İrtibat Görevlisi Metin Topuz gibi örgüt adına casusluk yaptığı ihtimali üzerinde duruyor.

Mutlu'nun ağabeyi 4'ncü sınıf Emniyet Müdürü Seçkin Mutlu'da FETÖ'den tutuklu.

ByLock kullanıcısı olan Mutlu, Pensilvanya'da yaşayan Fethullah Gülen ile yakın ilişkilere sahip biri olarak tanınıyor. 2015'te evlenen Mutlu'nun nikâh şahitliğini Pensilvanya'dan Malatya'ya gelen örgüt elebaşının akrabası Burhan Gülen yaptı. Gülen'de düğünün ardından Gürcistan üzerinden Türkiye dışına çıktı.

ulusal.com.tr

# fetö # bylock # nato # Gürcistan # Tevfik Mutlu