Kozmik Oda'ya inceleme!

Kozmik Oda aramasını yapan Hakim Kadir Kayan ve dönemin soruşturma savcısı Mustafa Bilgili'nin askeri sırları deşifre eden faaliyeti HSYK gündemine alındı. HSYK 3'üncü Dairesi'nin iki isim hakkındaki başvuruları bugün değerlendirmesi bekleniyor. Daire'nin kararına göre, Kayan ve Bilgili hakkında soruşturma veya inceleme başlatılabilecek.

Kozmik Oda'ya inceleme!

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu Kozmik Oda araması ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kritik bilgilerinin çalınmasını gündemine aldı.

Bülent Arınç'a Suikast Soruşturması'nın takipsizlik kararında verilen bilgiler ve basında yer alan haberler; ihbar kabul edildi. HSYK; Kozmik Oda'yı arayan Hakim Kadir Kayan ile dönemin soruşturma savcısı Mustafa Bilgili hakkında inceleme veya soruşturma başlatılıp başlatılmamasını gündeme aldı.

HSKY'nın bugünkü toplantısında zaman kalması durumunda Kozmik Oda gündeminin de değerlendirileceği öğrenildi. Toplantı sonucuna göre HSYK 3'üncü Dairesi, Kayan ve Bilgili hakkında inceleme veya soruşturma başlatabilecek.

Soruşturma sırasında 2009'da Kozmik Oda aramasında elde edilen 1.5 terebaytlık belgenin; 2013'te Genelkurmay dışına çıkartıldığı ve usulsüz şekilde kopyalanarak sırların deşifre edildiği ortaya çıkmıştı.

Takipsizlik kararında; soruşturmayı başlatan ihbarın aslında hiç yapılmadığı, sahte ihbar tutanağı hazırlandığı belirtilmiş, tutanağı hazırlayan ve yasa dışı dinleme yapan polisler hakkında soruşturma açılması istenmişti.

Soruşturmada şüpheli olarak yer alan 8 askerin, sahte olduğu ortaya çıkan "ihbar" ile ilgili soruşturmaya müdahil olmak için başvuru yaptığı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

# bülent arınç # kozmik oda # hysk