Bank Asya'ya son darbe

F tipi örgüt çevreleriyle yakın ilişkide olduğu belirtilen Bank Asya'ya son darbeyi Borsa İstanbul vurdu. Devlet kurumlarıyla yaptığı sözleşmeler ardı ardına feshedilen banka, tüm borsa endekslerinden çıkarıldı.

Bank Asya'ya son darbe

Türkiye'nin en büyük paya sahip katılım bankası Bank Asyadarbe üstüne darbe yedi. Devlet kurumlarının bankayla yaptığı sözleşmeleri peş peşe feshetmesinin ardından, bankanın işleme kapatılan hisselerinin de "kapalılık halinin devam etmesine" karar verildi.

F tipi örgüte yakın olduğu bilinen bankaya ilk darbeyi Maliye vurmuştu. Maliye, Asya Katılım Bankası ile yapılan vergi tahsilatı protokolleri sonlandırıldı.

Hemen ardından Borsa İstanbul'un açıklaması geldi, bankanın hisseleri işleme kapatıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu ise banka ile imzalanan 2 anlaşmayı sonlandırdı.

Bankanın Katar İslami Bankası ile ortaklık görüşmeleri de sekteye uğratıldı. Hükümetin müdahaleleriyle banka, görüşme anlaşmasının feshetmek zorunda kaldı.

Banka daha nefes alamadan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bir açıklama yaptı. Banka ile gümrük vergisi tahsilatına dair protokolün sonlandırıldığı belirtildi.

Son hamleyi ise yine Borsa İstanbul yaptı. Bank Asya'nın işleme kapatılan hisseleri için "kapalılık halinin devam etmesi" kararı verildi. Gerekçe olarak da "ortaklık yapısındaki belirsizlik" gösterildi. Bu kararla Bank Asya tüm Borsa endekslerinden çıkarıldı.

ulusalkanal.com.tr

# fethullah gülen # darbe # bank asya