AKP'den İstanbul'da flaş itiraz kararı

YSK'nın açıkladığı takvime göre sandıktaki sonuçlara itiraz etmek için siyasi partilerin bugün başvuru yapması bekleniyor... AKP de bu kapsamda itirazlarının yoğunlaştığı İstanbul'un tüm ilçelerinde sonuçlara itiraz edecek. İlçe başkanlıkları bugün saat 15:00'e kadar 39 ilçede seçim sonuçlarına itiraz edecek

AKP'den İstanbul'da flaş itiraz kararı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için tartışma sürüyor. AKP sandıklarda usulsüzlük yapıldığını savunurken, Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu ve ekibi iddiaları reddetti.

31 Mart yerel seçimleri için sandıklar kapandı ama İstanbul'da tartışmalar bitmedi.

AKP'den bir usulsüzlük açıklaması da Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'dan geldi. 17 bin 410 oyda usülsüzlük tespit edildiğini söyledi.

Seçimi kazandığını ilan eden CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu yeniden kameralar önündeydi. Gündeminde "Oylar yeniden sayılacak" iddiası vardı.

Bazı sandık kurulu başkan ve üyelerinin gözaltına alındığı iddiaları da yalanlandı. İstanbul Valiliği, haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

AKP, İstanbul'un tüm ilçelerinde seçim sonucuna itiraz etme kararı aldı. AK Parti, bugün saat 15:00'e kadar İstanbul'un 39 ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz edecek...

ulsual.com.tr

# istanbul # AKP # İtiraz