Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya yanıt verdi: "Gül’den neden bu kadar korkuyorlar?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün CHP’den Cumhurbaşkanı adayı olacağı yönündeki iddialara değindi. "Olmayan bir konuda bir düşünce beyan etmenin mantığı yok" diyen Kılıçdaroğlu “Abdullah Gül isterse Cumhurbaşkanı adayı olabilir” ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkanı "O'ndan neden bu kadar korkuyorlar?" diyerek Gül'ü savundu.

Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya yanıt verdi: "Gül’den neden bu kadar korkuyorlar?"

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adayı olacağı iddialarına ilişkin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan açıklama geldi.

CHP’nin 37’nci Olağan Kurultayı’nın ardından Muharrem İnce, “1000 Günde Memleket Hareketi” başlatacağını duyurmuştu. İnce yaptığı basın açıklamasında Abdullah Gül’ün CHP’den Cumhurbaşkanı adayı olacağı iddialarına yer vermişti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iddialara ilişkin Cumhuriyet gazetesine konuştu. “Aklınızdan cumhurbaşkanı adayı olarak hiç Abdullah Gül geçti mi?” sorusuna yanıt verdi Kılıçdaroğlu. İddiaları reddetmedi. Gül'ü savunarak Ak Parti'yi eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, CHP yönetimine yönelik iddialarda bulunan İnce’yi bu aşamada disipline vermeyi düşünmediklerini söyledi. “Partiye zarar veren hiç kimseyi partide tutmak istemeyiz” sözlerini kaydetti.

DEVA ve Gelecek Partilerinin Millet İttifakı’na katılacağı da konuşuluyor. Kılıçdaroğlu, ittifakın genişleyip genişlemeyeceğini zamanın göstereceğini belirtti. Bugünden bir şey söyleyemeyeceğini ifade etti.

ulusal.com.tr

# cumhuriyet gazetesi # İpek Özbey