Bavulu o komutanlar mı doldurdu

Eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, Yeniçağ yazarı Ahmet Takan'a gönderdiği mektupta Taraf'ta yayınlanan belgeleri Mehmet Baransu'ya sızdıran isim olarak şimdiki AKP Milletvekili Şirin Ünal'a ve yönerge değişikliği ile önü açılarak Orgeneral olan Ahmet Turmuş'a işaret etti.

Bavulu o komutanlar mı doldurdu

MGK Belgeleri AKP'li vekilin kontrolündeydi

Yalım mektubunda, 2008-2010 yılları arasında, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda, Tümgeneral rütbesi ile, Komuta Kontrol Daire Başkanı olarak görev yaparken koyu bir AKP karşıtı olan şimdiki AKP Milletvekili Şirin Ünal'la ilgili şu bilgileri verdi: “Şirin Ünal ile ilgili ilk adli olay, Genelkurmay Başkanlığı’nda görevli olduğu sırada, Ekim 2008’de yaşandı. PKK’lı teröristler tarafından Aktütün Karakolu’na ağır silahlarla saldırı yapılmış ve askerlerimiz şehit olmuştu.

“Ünal, saldırı sonrasında Ankara’ya dönen Genkurmay Bşk. ve Kuvvet Komutanları hakkında çetele tutmuş ve komutanların uçağa biniş saatleri ile Ankara’ya iniş saatlerini ceride haline getirmişti. Ünal’ın hazırladığı ceride, Taraf gazetesinde, Baransu’nun imzasıyla, noktasına ve virgülüne kadar aynı şekilde manşetten yayımlandı. Bunun üzerine Genelkurmay Askeri Savcılığı soruşturma başlattı.

İkinci sureti açıklayamadı

Soruşturma sırasında, bilgisayardan iki suret renkli çıktı aldığı tespit edilen Ünal, ceridenin bir suretini gösterebildi ancak ikinci suretinin nerede olduğunu açıklayamadı. Ünal’ın elinde bulunan 2. suret nasıl olmuşsa Baransu’ya ulaşmış ve Taraf’a manşet olmuştu.” Şirin Ünal'ın, Genelkurmay’da görev yaptığı dönemde, zaman zaman Harekat Başkanlığı’na da vekalet ettiğini ifade eden Yalım, mektubunda “Görevin gereği olarak Milli Güvenlik Kurulu kararlarını içeren belgeler Ünal’ın kontrolü ve sorumluluğu altında idi” bilgisini verdi.

Balyoz'la önü açıldı

Mektup'ta Ahmet Tulmuş ilgili olarak verilen bilgi ise Balyoz tertibiyle başlayan tutuklamalarla eş zamanlı olarak, Tulmuş'un önünün açılmasıyla ilgili: "Baransu’nun 'Balyoz Bavulu’nu açması ile birlikte, Turmuş’un önünde bulunan ve Orgeneral olması çok kuvvetli olan 3 Korgeneral tutuklanarak Hasdal’a gönderildi. Turmuş’un önü açıldı ve rahat bir şekilde Orgeneral oldu. Orgeneral rütbesindeki subayların MGK’nın belgelerine ulaşma ve inceleme yetkisi var."

Aydınlık

# tayyip erdoğan # fethullah gülen # mehmet baransu # taraf # yeniçağ # MGK # Ahmet Turmuş # 2004 # ahmet takan