Amerika, Türkiye'ye vermediği Javelin ve Stinger füzelerini YPG'ye verdi

Amerika, Türkiye’nin karşı çıkmasına rağmen terör örgütü PYD güçlerini, Türkiye’ye vermediği tanksavar Javelin ve helikopter düşüren Stinger’larla donattı. Türkiye’nin sözde NATO müttefiki ABD’nin, bu yardımlarıyla PYD’nin gücünü arttırdığı ve bu silahların ileride Türkiye’ye karşı kullanılabileceği belirtiliyor.

Amerika, Türkiye'ye vermediği Javelin ve Stinger füzelerini YPG'ye verdi

Amerika, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’yi Türkiye’ye bile vermediği silahlarla donattı.

Ankara'nın uyarılarına rağmen ABD, Türkiye’nin ulusal güvenlik kaygılarını yok sayan bir tutum içinde.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre ABD, taktik zırhlı araçların yanı sıra lazer güdümlü anti tank füzesi Javelin ve yerden havaya atış yapan Stinger füzelerini YPG’ye verdi.

ABD, anti tank füzesi Javelin’leri Türkiye’ye satmamıştı.

Bu ağır silahların ileride Türkiye’ye karşı kullanılması potansiyeli taşıması, Ankara’da ciddi bir rahatsızlığa neden oldu.

Türkiye’nin, Fırat Kalkanı Harekâtı’nın Menbiç’e aşamasında olduğunu açıklaması üzerine Amerika bölgeye asker yığınağı yaptı.

Türkiye'nin Menbiç harekatına karşı YPG terör örgütü silah yardımlarıyla dirençli hale getirildi.

Amerika'nın Menbiç'e bayrak dikmesinin ardından Rusya da ateşkes gözlemi adı altında PYD kontrolündeki Afrin bölgesine Rus bayrağı çekti. Rusya'nın Afrin'e yerleşmesinden Amerika'da ciddi rahatsızlık duydu. Türkiye de bazı Rus komutanların YPG'lilerle poz vermesinden duyduğu rahatsızlığı doğrudan Rusya'ya iletti.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # amerika # YPG # füze # stinger # javelin