Milli Savunma Bakanlığı'ndan Netenyahu'ya yanıt

Türk ordusunu hedef alan İsrail Başbakanı Netanyahu'ya Milli Savunma Bakanlığı'ndan tepki geldi. Bakanlık açıklamasında "Türk Ordusu aleyhindeki yersiz, mesnetsiz ve gerçek dışı iftiraları reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun açıklaması, Milli Savunma Bakanlığı tarafından sert bir dille kınandı.

Netanyahu, geçen hafta sosyal medyadan Türk ordusunu hedef almış "Kürt köylerinde kadın ve çocukları öldüren ordu" diye bahsetmişti. İşte bu açıklamaya Bakanlık, tepki gösterdi.

"TÜRK ORDUSU BEBEK KATİLİ DEĞİLDİR"

Türk Silahlı Kuvvetlerinin şanlı tarihi boyunca icra ettiği görev ve harekâtlarda, hiçbir dönem utanılacak bir husus olmamıştır. Lefkoşa’da banyoda katledilen anne ve çocuklar, PKK terör örgütünün kurşuna dizdiği bebekler gibi, ellerinde Filistinli çocukların kanı bulunanlar, barışın teminatı Türk Ordusunu karalayamaz. Çünkü Türk Ordusu hiçbir zaman bebek katili değildir ve böyle de anılmamıştır.

Bakanlık, terörle mücadelede başta sivil halk olmak üzere tarihin, kültürün ve çevrenin korunduğu vurgulandı.

"TÜRK ORDUSU ŞEVKAT ELİDİR"

Gerek Türkiye’de gerekse çevre ülkelerde yaşayan ve halen ülkemize sığınmış on binlerce Kürt kardeşimiz de bunun en önemli tanığıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri; tüm harekât alanlarında, halkın özlediği, beklediği şefkat eli olmuştur ve olmaya da devam etmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetleri de Bakanlığın bu açıklamasını sosyal medyadan paylaştı. 2 ayrı fotoğraf karesinden de alıntı yapıldı. Bir karede çocukların Türk ordusu ile beraberken nasıl güvende ve mutlu olduğu anlatıldı. Diğer fotoğrafta ise 20'ye yakın İsrail askerinin 14 yaşındaki çocuğu nasıl gözaltına aldığı paylaşıldı.

ulusal.com.tr

# msb # netenyahu