Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Ekonomiye ilişkin değerlendirmeler yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız''

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde:

- Sezai Karakoç'un vefatı hepimiz için çok önemli bir kayıptır.

KILIÇDAROĞLU'NA ''HELALLAŞME'' TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da tepki gösterdi.

- CHP'nin öncülüğünde hayata geçirilmeye çalışılan proje, eski Türkiye'yi hortlatma, demokrasimizi yıkma, ekonomimizi çökertme, insanımızı esir alma projesidir.

- Ülkemizi yabancılara şikayetle, yalan yanlış ifadelerle milletimizin gündemini fuzuli yere işgalle başlayan süreç milli çıkarlarımıza darbeler vurma safhasına geçmiştir.

- (Kılıçdaroğlu'na helalleşme tepkisi) Sen önce benim başörtülü kızlarımdan, bacılarımdan git helallik dile.

''FAİZ BELASINI BU MİLLETİN SIRTINDAN KALDIRACAĞIZ''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde ekonomi de vardı. Asgari ücret ile ilgili konuşan Erdoğan faiz konusuna da değindi:

- Milletimizle birlikte 15 Temmuzun ardından bu kirli kanalları kapatınca bu defa ekonomimiz doğrudan saldırı altına alındı.

- Asgari ücreti de benzer bir anlayışla tespit ederek, dar gelirlerinin üzerindeki yükü olabildiğince hafifleteceğiz.

- 2022 ve 2023'ü herhangi bir kırılmaya meydan vermeden, geride bırakabilirsek önümüzde hakikaten çok parlak bir gelecek bizi bekliyor.

- Biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam.

- Gelişmiş ülkeler 2. Dünya Savaşı sonrasının en büyük ekonomik buhranının eşiğindedir. Bunu sosyal ve siyasi krizlerin izleyeceği aşikardır.

- Yatırımdan yanaysan buyurun işte size kredi düşük faizle. Hadi alın krediyi de yatırım yapın. O zaman kaçıyorlar. Bunlar nasıl iş adamı?

# chp # erdoğan # ak parti # son dakika # son dakika haberleri # TBMM Grup Toplantısı # son dakika erdoğan haberleri # Erdoğan haberleri # son dakika erdoğan # erdoğan grup konuşması # erdoğan asgari ücret açıklaması # erdoğan konuşması # AK Parti TBMM Grup Toplantısı # erdoğan son konuşması # erdoğan faiz açıklaması # erdoğan ekonomi # erdoğan asgari ücret # Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu # erdoğan chp kemal kılıçdaroğlu # erdoğan kemal kılıçdaroğlu tepki