Michael Rubin'den Erdoğan'a açık tehdit

"Kemalistler/Ulusalcılar darbe hazırlığında" iftirasını sürdüren ABD'nin psikolojik savaş elemanlarından Michael Rubin, bir yandan da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit etmeyi sürdürüyor. “Kemalistler darbe yapmaz” diyen AKP'ye yakın analistler ise Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül ekibindeki hareketliliğe dikkat çekiyor.

Michael Rubin'den Erdoğan'a açık tehdit

ABD'nin psikolojik savaş elemanlarından Michael Rubin, Washington merkezli darbe fitnesini yaymaya devam ediyor. Önce, “Perinçek grubu Tayyip Erdoğan'a suikast hazırlığında” yalanıyla Ankara'yı milli siyasetlerden koparmaya çalışan Rubin, şimdi de açık tehidide başladı. Rubin, önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Recep Tayyip Erdoğan artık yolun sonuna geldi” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'a yakın yazar ve analistler, Rubin'in fitnesinin ardından yaptıkları açıklamalarda “Kemalistlerden bir darbe gelme tehlikesinin bulunmadığını” belirtirken, Davutoğlu ve Gül ekibinin Erdoğan'a bayrak açtığını söylediler.

FİTNENİN MERKEZİ RUBİN

Aydınlık'ın haberine göre, Sosyal Medya ve Bilgi Teknolojileri Strateji Derneği Başkanı Abdullah Çiftçi, Rubin'in paylaşımının ardından yaptığı açıklamada “Perinçekçiler darbe yapacak' söyleminin kaynağı da yine Rubin. Adam oturduğu yerden fitne çıkartıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Rubin'in ilk olarak 25 Mart 2016'da Türk ordusunu darbeye davet ettiğini ve ABD'nin darbecilerle çalışacağını açıkça yazdığını belirten Çiftçi, bunun ardından FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde bulunduğuna dikkat çekti.

Çiftçi, Rubin'in yine 15 Temmuz öncesinde "Erdoğan yalnız, darbe sürpriz olmaz" dediğini, başarısız darbe girişiminin ardından “yeni bir darbe olabilir" tehdidini ortaya attığını, böylece toplumda korku yaratarak iktidarı değiştirmeye çalıştığını belirtti.

'DAVUTOĞLU EKİBİ TAARRUZDA'

Gazeteci-yazar Ömer Turan ise Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Beşir Atalay'ın Erdoğan'a resmen savaş açtığını belirtti.

Gül ve Davutoğlu ikilisinin davetlere katılmayı reddederek kazan kaldırdığını söyleyen Turan şöyle devam etti:

“Gül-Davutoğlu ikilisi davetlere gelmeyi redderek resmen kazan kaldırdılar. Davete gelen eski bakanlar ise Gül-Davutoğlu'nun mesajını iletti. Eski bakanlar davette CHP, FETÖ ve Avrupa'nın Erdoğan'a yönelik eleştirilerini biraz kibar şekilde ama aynı içerikte tek tek dile getirdiler. Eski bakanların eleştirileri usulen kibar, esasen zehir zemberekti. Gül-Davutoğlu-Atalay troykasıyla eski bakanlar, uzun süredir gizlice sürdürdükleri muhalefeti dün itibarıyla açıktan yapmaya başladılar. Tüm Davutoğlu ekibi, genel taaruzda...”

ESAS DARBECİLER BU FİTNE YAYANLAR

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, önceki gün katıldığı Çıkış Yolu programında yabancı ve yandaş basında bazı isimlerin sürekli gündeme getirdiği 'Ulusalcılar darbe yapacak' iddialarını değerlendirdi. Bu tür söylentileri yayanları 'Rubin tayfası' olarak niteleyen Perinçek, "Kemalistler darbe yapacak' diyenler esas darbecilerdir" dedi. 15 Temmuz'da Vatan Partisi'nin sağlam duruşu sayesinde darbe girişiminin engellendiğini belirten Perinçek, Vatan Partisi'ni hedef alanların direnişi zaafa uğratacaklarını belirtti.

Perinçek, şöyle devam etti:

"Bana Hollanda'nın NRC televizyonu 'Darbeden sonra tasfiye edilen FETÖ'cülerin yerine NATO'ya tayin edilen Türk subaylarını Doğu Perinçek belirledi. Bunlar orada Amerika'ya kafa tutuyorlar' diye soru soruyor. Ya da 'Siz Ankara'da Binali Yıldırım'dan daha etkiliymişsiniz' diyorlar. Bunlar hep kışkırtma. Vatan Partisi'nden darbe tehdidi geliyor uydurması. Kesin olarak şunu söyleyelim: Biz darbeye karşıyız. Darbe kadar Türkiye'ye zararlı hiçbir şey yok. Çünkü Türkiye parlamenter sistem içinde sorunlarını çözeceği bir yola girdi. Bunu Amerika nasıl önler. Darbe yaparak önler. O yüzden 15 Temmuz'daki denklemi iyi anlamamız lazım."

ulusalkanal.com.tr

# erdoğan # tehdit # rubin # darbe