Kara Harp Okulu'na AKP referanslı alımlar yapıldı

Kara Harp Okulu’na AKP referansıyla subay adayı alındı. Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, bu yıl alınan adayların yüzde 30’unun AKP il ve ilçe başkanlarının referansıyla yerleştirildiği ortaya çıktı. Referansın çok fazla olduğu, komisyonda bulunan bazı askerlerin de bu durumdan rahatsız olduğu belirlendi.

Kara Harp Okulu'na AKP referanslı alımlar yapıldı

Kara Harp Okulu’na bu yıl içinde alınan subay adaylarının yüzde 30’unun AKP il ve ilçe başkanlarının referansıyla yerleştirildiği ortaya çıktı.

Referans sayısının çok fazla olduğu, komisyonda bulunan bazı askerlerin de bu durumdan rahatsız olduğu belirlendi.

Kanun Hükmünde Kararnamelerle Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanan Kara Harp Okullarına üniversitelerin 2 ve 3’üncü sınıfında okuyanların başvurdu.

Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, bu yıl Harbiye’ye yaklaşık 150’den fazla subay adayı alımı yapıldı. Yapılan seçimler Milli Savunma Bakanlığından bir yetkilinin başkanlığında muvazzaf ve emekli askerlerden oluşan komisyon tarafından seçildi.

Komisyona katılanlara “hamili kartların” verildiği, referanslarının yüzde 30’unun AKP’li olduğu ya da AKP ile bağlantılı olan kişilerden geldiği öğrenildi.

Kara Harp Okulu’na torpille giren kişilerin spor eğitiminden de rahatsız olduğu öğrenildi.

HABER: ERDEM ATAY

ulusalkanal.com.tr

# AKP # ulusal kanal # asker # Kara Harp Okulu