Vezneciler davasında karar verildi: PKK'lı iki sanığa rekor ceza

Terör örgütü PKK tarafından Vezneciler'de gerçekleştirilen 6'sı polis 12 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin davada mahkeme kararını açıkladı. 22 sanığın yargılandığı davada, 2 sanık 13 kez, 1 sanık ise 12 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Vezneciler davasında karar verildi: PKK'lı iki sanığa rekor ceza

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Vezneciler'de PKK tarafından 7 Haziran 2016'da gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin davada karar açıklandı.

6'sı polis 12 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin örgüt elebaşıları Murat Karayılan, Duran Kalkan ve Cemil Bayık'ın da aralarında bulunduğu 11'i firari, 8'i tutuklu 22 sanığa rekor cezalar verildi.

Sanık Gülşen Bahadır'ın 893 yıl, aynı zamanda Beşiktaş'taki terör saldırısı ilede ilişkili olan sanık Gamze Zere Karadağ'ın ise 3 bin 366 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklar Eyüp Sever ve Murat Bal'a ise 13'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Heyet, haklarında kırmızı bülten ile yakalama çıkarılan sanıklar terör örgütü PKK'nın elebaşılarından Murat Karayılan, Duran Kalkan, Cemil Bayık ile Abdullah Korhan ve 7 kişinin dosyalarının ayrılmasına karar verdi.

ulusal.com.tr

# pkk # vezneciler