Çiçekçilerden 14 Şubat talebi

Salgın nedeniyle esnaf zor durumda. Bu kez çiçekçilerin sorunlarını getireceğiz ekranlarınıza. Onlar da düğünlerin yapılmaması ve sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle iş yapamadı. Yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü de Pazar'a denk geldiği için kısıtlamaya takılıyor. Hükümete seslenen esnaf, bu konuda özel bir önlem alınmasını istiyor.

Çiçekçilerden 14 Şubat talebi

Haber: Özgür Doğu Saymaz - Kamera: Samet Can Kocagür

Kovid-19 salgını esnafa zor günler yaşatmaya devam ediyor. Çiçekçiler salgın boyunca dükkanlarını açtı ama işler pek de istedikleri gibi gitmedi.

Ticaret Bakanlığı'nın esnaf destek paketi de yaraya merhem olmadı. İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Kış, banka kredileri ve internet satışı ile ayakta kalma mücadelesi verdiklerini söyledi.

Çiçekçiler için en önemli gün 14 Şubat sevgililer günü. Çünkü en fazla satışı 14 Şubat'ta yapıyorlar. Ancak bu yıl sevgililer günü kısıtlamanın olduğu Pazar gününe denk geliyor.

Çiçekçiler, 14 Şubat günü kısıtlamadan muaf olmak istiyor. İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Kış, İçişleri Bakanlığı'ndan bu güne özel düzenleme yapılmasını talep etti.

# Kovid19 # ticaret # içişleri bakanlığı # destek # mücadele # esnaf # çiçekçi # 14 şubat