TSK'dan İstanbul'a 'Fetih Birliği'

İstanbul’un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethinin 562’nci yıldönümü kutlamaları için Türk Silahlı Kuvvetleri özel bir ‘Fetih Birliği’ oluşturdu. ‘Fetih Birliği’ kutlamalara bu yıl ilk kez katılacak.

TSK'dan İstanbul'a 'Fetih Birliği'

İstanbul'un fethinin yıl dönümü kutlamaları için Türk Silahlı Kuvvetleri ilk kez 'Fetih Birliği' kurdu.

Her yıl 29 Mayıs'ta yapılan ancak bu yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteği ile 30 Mayıs'a alınan fetih kutlamalarına Silahlı Kuvvetlerde aktif katılım yapacak. Fetih kutlamasına 84 kişilik Mehteran Takımı'nın yanı sıra İstanbul'daki 1'inci Ordu bünyesinde görevli personelden birlik oluşturdu ve 'Fetih Birliği' adını verdi.

'Fetih Birliği' 478 kişiden oluşacak. Böylece TSK, kutlamalara 84'ü Mehteran Takımı, 478'i de 'Fetih Birliği'nden olmak üzere 562 kişiyle katılmış olacak.

Mehteran Takımı'nın arkasında yürüyecek olan Fetih Birliği'nin kıyafeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanıyor. Birlikte yer alacak askeri personel Osmanlı Ordusu içinde yer alan değişik birlikleri temsil eden 14 ayrı kıyafet giyecek. Böylece Fetih dönemindeki Osmanlı Ordusu'nun tüm sınıfları geçit töreninde temsil edilecek.

Fetih Birliği'nin önümüzdeki yıllarda da törenlerde yer alıp almayacağı ise netleşmedi.

ulusalkanal.com.tr

# istanbul # Türk Silahlı Kuvvetleri # tsk # fatih sultan mehmet