Merkez Bankası'nın hamlesine rağmen dolar durdurulamıyor!

Artan dolar kuruna Merkez Bankası'ndan yeni bir hamle geldi. Piyasaya 1,5 milyar dolar döviz satacağını açıklayan Banka, daha önce de benzer müdahalelerde bulunmuş ancak doları durduramamıştı. Uzmanlar, Merkez Bankası'nın kısa vadeli düşündüğünü belirtiyor...

Merkez Bankası'nın hamlesine rağmen dolar durdurulamıyor!

Merkez Bankası rezerv opsiyonu katsayılarının değiştirilmesi yoluyla 13 Mart Cuma günü sisteme yaklaşık 1,5 milyar dolar tutarında döviz likiditesi sağlanacağını bildirdi.

Banka,daha önce dolaradaki yükselişe karşı müdahale de bulunmuş ancak tırmanış durdurulamamıştı.

Kısa vadeli yabancı para yükümlülükleri için zorunlu karşılık oranlarında yapılacak artışlar yoluyla 27 Mart Cuma günü Merkez Bankası rezervlerine yaklaşık 1,3 milyar dolar tutarında döviz ilave edileceği bildirildi.

Merkez Bankası'nın piyasaya müdahalesini Ulusal Kanal'a değerlendiren Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Mehmet Şişman Merkez Bankası'nın bu müdahelelerle kısa vadeli düşündüğünü belirtti.

Şişman, konuşmasında dövizdeki artış karşısında sanayinin durumunu da değerlendirdi.Sanayi sektörünün kur artışından olumsuz etkilendiğini ve ciddi düşüşler yaşandığını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

# dolar # dolar kaç lira # hamle