Kelebek çocuklara duyarlı olun!

Buğlem Karakaş henüz 3 yaşında. Tedavisi olmayan "Epidermis Bülloza" adındaki deri hastalığıyla mücadele ediyor. Buğlem'in vücudunda her gün kapanmayan yaralar açılıyor. Halk arasında onlara “Kelebek çocuklar” deniyor. Maddi durumu iyi olmayan ailesi Buğlem’in iyileşmesi için sadece dua edebiliyor.

Kelebek çocuklara duyarlı olun!

Halk arasında onlara “Kelebek çocuklar” deniyor. Epidermis Bülloza doğuştan gelen bir deri hastalığı... Dünyada çok az örneği olan bu hastalık çocukların vücudunda tedavisi olmayan yaralar açıyor.

3 yaşındaki Buğlem Karakaş da "Kelebek Çocuklar"dan yalnızca biri.

Buğlem'in vücuduna, en ufak bir temas ya da hareket kapanmayan yaralar açılıyor. O da bu küçük bedenine büyük acılar veriyor.

Bakımı oldukça zor ve masraflı. Baba işsiz olduğu için çocuğunu tedavi ettirmekte zorlanıyor. Eğer Buğlem’in tedavisine devam edilemezse el ve ayak parmakları birbirine yapışacak.

Buğlem Bebek boğazındaki yaralar yüzünden katı yiyecekler de yiyemiyor. Anne Esma Karakaş çocuğunu sadece hortum yoluyla sıvı gıdalarla besleyebildiğini söylüyor.

Bu çaresiz hastalıkla mücadele eden çocuklara yardım eli uzatan Sanatçı Fulden Uras da Buğlem bebeğe destek için gelenler arasındaydı. Ulusal Kanal’a konuşan Uras, Kelebek Çocuklar için yardım çağrısı yaptı.

Fulden Uras’la birlikte bu hastalığı taşıyan çocuklara yardım eden bir isim daha var. Öznur Umut kendi çocuğunda da bu hastalığın olduğunu söylüyor ve insanları bu konuda duyarlı olmaya çağırıyor.

ulusalkanal.com.tr