Milli gemi, milli füzeyi ateşledi

Milli gemi, milli füzeyi ateşledi. Türkiye'nin ilk milli deniz seyir füzesi Atmaca, TCG Kınalıada gemisinden başarıyla fırlatıldı. 200 kilometrenin üzerinde menzile sahip Atmaca'nın, 2020 yılının ikinci yarısında envantere girecek.

Milli gemi, milli füzeyi ateşledi

Türkiye'nin ilk deniz seyir füzesi Atmaca, TCG Kınalıada gemisiyle başarılı şekilde test edildi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Atmaca, TCG Kınalıada gemisinden başarıyla fırlatıldığı bilgisini verdi. Testlerine devam edilecek Atmaca'nın, 2020 yılının ikinci yarısında envantere girmesi hedefleniyor.

Atmaca, uzun menzili, düşük izi ve yüksek hedef vuruş hassasiyetiyle hizmete hazır bir silah sistemi olarak adından söz ettirecek.

Milli deniz seyir füzesi, her türlü hava şartında kullanılabiliyor, sabit ve hareketli hedeflere karşı etkili olabiliyor.

200 kilometrenin üstünde menzile sahip güdümlü mermi, görüş hattının ötesindeki hedefler için de büyük bir tehdit oluşturuyor.

Deniz Kuvvetleri envanterindeki platformlara entegrasyon çalışmaları sürdürülen Atmaca, ilk olarak MİLGEM korvetlerine entegre edilecek. Atmaca, envanterdeki ABD yapımı Harpoon füzesinin yerini alacak.

ulusal.com.tr

# roketsan # milgem # Atmaca # TCG Kınalıada