Barcelona ile Las Palmas arasındaki maç seyircisiz oynanacak

TSİ 17:15'te başlaması gereken Barcelona-Las Palmas maçının ertelenmesine, federasyondan onay çıkmadı. Mücadele seyircisiz oynanacak

Barcelona ile Las Palmas arasındaki maç seyircisiz oynanacak

Katalonya, bağımsızlık referandumu nedeniyle sıcak saatler geçiriyor. İspanya polisinin referandumda oy vermeye çalışan halka müdahale ettiği kaydedilirken, futbolda da hareketlilik mevcut. İspanyol basınına göre maç, güvenli gerekçesiyle ertelenmişti. Ancak Marca'nın haberine göre federasyon ertelemeye izin vermedi. Haberde mücadelenin seyircisiz oynanacağı kaydedildi.

Maç saatine kısa bir süre kalmasına rağmen Camp Nou Stadı'nın kapılarının taraftarlara açılmadığı kaydedildi. Las Palmas kulübü sarı-lacivertli kulüp Twitter hesabından Barcelona maçının 11'ini de yayınladı.

The Sun'da yer alan habere göreyse Katalan kulübü maça çıkmazsa 3-0'lık hükmen mağlup sayılacak. Diğer yandan Katalonya Futbol Federasyonu bölgede oynanacak tüm futbol maçlarının ertelendiğini duyurdu. Kanarya Adaları ekibi Las Palmas, mücadeleye referandumu protesto etmek için İspanya bayrağı bulunan formayla çıkacaklarını açıklamıştı. İspanyol hükümeti bağımsızlık referandumunun yasa dışı olduğunu açıklamıştı. Oy verme işlemi sabah saatlerinde başlarken Katalonya hükümet sözcüsü Jordi Turull'un açıklamasına göre İspanyol polisinin müdahalesi sonrasında 337 kişi yaralandı.

Kulüpten yapılan duyuruda "Las Palmas, bu tarihi dönemeçte sessiz kalabilir ya da harekete geçebilir. Biz ikincisini seçtik. Bugünkü formamıza umutlarımızı netleştirmek ve ülkemizin geleceği için küçük bir İspanyol bayrağı ve bugünün tarihini eklemeye karar verdik.Krallığın başkentine en uzak yerden İspanya'nın bütünlüğüne olan inancımızı haykırıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Barcelona 20 Eylül'de referandumla ilgili olarak bir açıklama yapmıştı. Demokrasi ve ifade özgürlüğü çerçevesinde Katalan halkının çoğunluğunun isteğine destek olunacağının vurgulandığı açıklamada ifade özgürlüğü, demokrasi, kendi kaderini tayin hakkı gibi hakları engelleyelen hareketlerin kınandığı duyurulmuştu.

# İspanya # la liga # barcelona # katalonya # Las Palmas